Véget ért a Bubi téli üzeme

2017. március 01. 09:48

A téli üzemet követően az átvizsgálás és a szükséges javítások elvégzése után ismét üzembe áll a 112 gyűjtőállomásos rendszer 1286 kerékpárja, ráadásul a nyáron tovább bővül majd a Bubi.

2017. március 01. 09:48

Szerdán véget ér a MOL Bubi téli üzeme, az átvizsgálás és a szükséges javítások elvégzése után ismét üzembe áll a 112 gyűjtőállomásos rendszer 1286 kerékpárja – közölte a nap folyamán az MTI-vel a BKK. Jelezték egyben: a kora nyáron előreláthatólag 12 gyűjtőállomással bővül a rendszer a Margitszigeten és a XIII. kerületben; ezeket a tervek szerint az év második felében adják át. 2018-ban újabb állomások készülnek el, és nő a bérelhető kerékpárok száma is.

A 2014-ben indult MOL Bubi közbringarendszer elindulásával új fejezet nyílt a budapesti kerékpáros közlekedésben; a MOL Bubi célja, hogy a bringás közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit – írták. A BKK megjegyzi: a közbringarendszer sikerességét mutatja, hogy az elmúlt két és fél évben a felhasználók becsült száma (az egy regisztrációval egy időben négy kerékpár bérelhetőségének köszönhetően) bőven 100 ezer felett alakult. 2014 szeptembere óta több mint 1,5 millió utazás történt a rendszerben, és a becslések szerint összesen több mint 3 millió kilométert kerékpároztak a felhasználók.  

A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan körülbelül negyed óráig. Ez is mutatja, hogy a MOL Bubi az eddig megszokott közösségi közlekedési eszközök alternatívája, más közösségi közlekedési móddal kombinálva használják az ügyfelek – említik meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik