DK: Orbán a hibás minden részeg bringás balesetért

2016. november 22. 16:25
A Gyurcsány-párt szóvivője szerint Orbán miatt okoznak halálos balesetet a részeg biciklisek, hiszen a miniszterelnök akarta a KRESZ-t átírni, hogy alkoholfogyasztást követően is lehessen kerékpározni.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi parlamenti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Rimóc polgármestere múlt hétvégén egy ittas biciklist akart kikerülni, amikor frontális karambolt szenvedett, amelyben életét vesztette.

Két évvel ezelőtt a kormány úgy módosította a KRESZ-t, hogy lehessen részegen biciklizni, tette hozzá. A Gyurcsány-párti politikus felidézte, hogy Orbán Viktor a TV2 Naplójában korábban felfedte, hogy ő a szellemi szülőatyja a módosításnak: „Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született" – fogalmazott akkor a miniszterelnök.

Az alkoholfogyasztást követő biciklizést engedélyező KRESZ-módosítás 2014. július 19-én lépett életbe. Akkor több civil szervezet mellett tiltakozott ellene a Magyar Kerékpárosklub is, hiszen Gréczy szerint már akkor is egyértelmű volt, hogy a módosítás balesetekhez fog vezetni. „Ha a miniszterelnökben van egy kis emberség és belátás, akkor a piás biciklisek védelmezése helyett saját kezűleg vonja vissza a halált okozó KRESZ-módosítását” – mondta Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor felelőssége is felmerül a tragikus haláleset kapcsán. A DK azt követeli, hogy változtassák vissza a KRESZ-t, a biciklisekre is vonatkozzanak ugyanazok a szabályok, mint a többi járművezetőre. A DK egyúttal a Belügyminisztériumtól fogja kikérni, hogy a KRESZ-módosítása óta hány baleset történt és hány ember halt meg ittas biciklizés miatt.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végül is az MKKP sem rosszabb ezektől.

Ez az orbáni diktatúra lényege : Orbán itt is a hibás , de Gyurcsány Fegyenc...

A kerékpárosoknak nem kötelező inni, mielőtt nyeregbe szállnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés