DK: Orbán a hibás minden részeg bringás balesetért

2016. november 22. 16:25

A Gyurcsány-párt szóvivője szerint Orbán miatt okoznak halálos balesetet a részeg biciklisek, hiszen a miniszterelnök akarta a KRESZ-t átírni, hogy alkoholfogyasztást követően is lehessen kerékpározni.

2016. november 22. 16:25

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi parlamenti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Rimóc polgármestere múlt hétvégén egy ittas biciklist akart kikerülni, amikor frontális karambolt szenvedett, amelyben életét vesztette.

Két évvel ezelőtt a kormány úgy módosította a KRESZ-t, hogy lehessen részegen biciklizni, tette hozzá. A Gyurcsány-párti politikus felidézte, hogy Orbán Viktor a TV2 Naplójában korábban felfedte, hogy ő a szellemi szülőatyja a módosításnak: „Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született" – fogalmazott akkor a miniszterelnök.

Az alkoholfogyasztást követő biciklizést engedélyező KRESZ-módosítás 2014. július 19-én lépett életbe. Akkor több civil szervezet mellett tiltakozott ellene a Magyar Kerékpárosklub is, hiszen Gréczy szerint már akkor is egyértelmű volt, hogy a módosítás balesetekhez fog vezetni. „Ha a miniszterelnökben van egy kis emberség és belátás, akkor a piás biciklisek védelmezése helyett saját kezűleg vonja vissza a halált okozó KRESZ-módosítását” – mondta Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor felelőssége is felmerül a tragikus haláleset kapcsán. A DK azt követeli, hogy változtassák vissza a KRESZ-t, a biciklisekre is vonatkozzanak ugyanazok a szabályok, mint a többi járművezetőre. A DK egyúttal a Belügyminisztériumtól fogja kikérni, hogy a KRESZ-módosítása óta hány baleset történt és hány ember halt meg ittas biciklizés miatt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2022. március 11. 18:04
Az ittas szóvivést látom, nem büntetik.
liberálzöld.
2022. március 11. 18:03
Ez így f@xság. Mint ahogy az is, hogy Orbán "kérésére" szabályos a piásan biciklizni. A konkrét esethez: a polgármester úr (RIP) vszleg nem volt bekötve.
sozlib_abschaum
2022. március 11. 18:03
Ezek már csak egyszerűen szánalmasak!
csepeli
2022. március 11. 18:03
Önégetés felső fokon. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik