A budapesti kerékpáros közlekedés visszafejlesztése

2016. július 14. 13:36

A több biciklis mindenkinek jó: jó a környezetnek, jó az autósoknak, jó a helyi lakóknak. Egyetlen ember, aki ebben problémát lát: a főpolgármester.

2016. július 14. 13:36
Tamás Bence Gáspár, Bucsky Péter
444

„Lehet persze mondani, hogy a bicikliseknek semmi nem elég, de Budapesten csak 200 kilométernyi kerékpárút van, a nagyjából ugyanekkora lakosságú és méretű Bécsben több mint hatszor ennyi: 1298 kilométer.

Ráadásul a budapesti kerékpárutak, -sávok jó része csak sárga csík a járdán, vagy éppen nyaktörő díszkőből rakott, veszélyes vonalvezetésű út, alig van igazán jól biciklizhető út. A 200 km fele kis utcába terelt útvonal, vagy gyalogos-kerékpárút, magyarul járda.

Szóval amikor Tarlós István arról beszél, hogy újra kellene tervezni az autós, közösségi és kerékpáros közlekedés szerepét és fejlesztését, teljesen igaza van, csak éppen az utóbbi kettő szerepét kellene radikálisan növelni, de legalább előnyben részesíteni.

Budapesten az elmúlt években olyan drasztikusan nőtt a kerékpáros közlekedés, hogy azért bármely másik európai nagyvárosi polgármester a fél karját adná. A több biciklis mindenkinek jó: jó a környezetnek, jó az autósoknak, jó a helyi lakóknak. Egyetlen ember, aki ebben problémát lát: a főpolgármester.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 22. 21:51
Ez az "Utálom a bringásokat" éppen olyan, mint az "Utálom a taxisokat". És ez azért van, mert mindkét csoport az átlagnál lényegesen több tahót foglal magába.
Békanász a hasadon
2016. október 04. 06:35
Aki vidékről jött Pestre, azt tudja, mire való a bringa, mer már az öregapja is azzal járt és nem gondolta, hogy ő ettől valamiféle megváltó. Ezek mint korábbi gettólakók, akinek az ősei se fát, se virágot, se biciglit nem láttak. Azért lettek ők a zöldek, mert azt hiszik, mások se láttak még ilyet.
kamasuka
2016. október 04. 06:34
Utálom a bringásokat. Nem az összeset, csak a normális módon közlekedni képtelen bunkó budapesti, korábban vidékről felkecmergett tahófajtát.
Horst_Tappert
2016. október 04. 06:34
Legyen több bicikli út, de talán lennének szívesek a kerékpárosok HASZNÁLNI azokat, amik elkészültek. Eléggé bosszantó és veszélyes, hogy pl. a Batthyány térnél, bár csak 10 (!!!) méterre van a vadiúj bicikli út, őméltóságáék inkább a gyalogosok között cikáznak. Azaz, legyen több bicikli út viszont legyen biciklis jogosítvány és ők is legyenek bírságolhatóak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik