Bringások vonultak a Bartók Béla útért

2016. július 12. 11:02
Ezres nagyságrendben vonultak a bringások az újbudai Bartók Béla úton, hogy megvalósuljon a forgalomcsillapítás és a kerékpárút.

A szervezők közlése szerint mintegy 1100-an vettek részt az élhetőbb Bartók Béla útért tartott biciklis felvonuláson a Bartók Béla Boulevard és a Magyar Kerékpárosklub szervezésében.

A tüntetést azért szervezték, mert a főváros az álláspontjuk szerint titokban lesöpörte az asztalról korábbi – és a 11. kerület városfejlesztési koncepciójába is illeszkedő – terveit, ami alapján kerékpársávnak és szélesebb járdáknak kellene elkészülnie ezen a nyáron. A terv a kerékpáros aktivisták szerint nem járna az autóforgalom csökkenésével.

Úgy látják: a villamosperonok akadálymentesítése miatt elkerülhetetlen, jobb környezetet, gazdasági és kulturális fejlődést és biztonságos közlekedést nyújtó megoldással szemben jelenleg a régi állapot megtartását tervezik, ami a járdák szűkítésével járhat. A helyi érdekeltségek és a kerékpáros szervezet közösen kereste meg Újbuda polgármesterét, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához tartozó BUM Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. is támogató levelet küldött.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy is mondta?
"Majd megunják és hazamennek!"

..."(3)345 Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni."...

Na, itt a videó alapján szépen be lehet azonosítani őket és már mehet is a csekk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés