Élhetőbb Bartók Béla útért vonulnak hétfőn este a bringások

2016. július 11. 15:53
Hétfőn este 18 órától biciklis felvonulást szervez a Magyar Kerékpárosklub és a Bartók Béla Boulevard az élhetőbb Bartók Béla útért. A korábbi tervekkel ellentétben ugyanis az újakon már nem szerepel kerékpársáv és a járdákat sem szélesítenék.

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem alakítanának ki kerékpársávokat és szélesebb járdát a Bartók Béla úton, sőt, egyes hírek szerint még a mostani járdát is tovább szűkítik – emiatt tiltakozó kerékpáros demonstrációt tart a Magyar Kerékpárosklub és a Bartók Béla Boulevard július 11-én, hétfőn este 18 órától a Bartók Béla úton.

A biciklis felvonulás gyülekezője 17:45-kor lesz a Gárdonyi Téren. A felvonulás útvonala: Bartók Béla út - Szent Gellért tér - Műegyetem rakpart - Goldmann György tér - Irinyi József utca - Karinthy Frigyes út - Móricz Zsigmond körtér - Bartók Béla út - Gárdonyi tér.

Hogy a Magyar Kerékpárosklub szerint miért lenne hiba, ha nem tennének kerékpársávokat a Bartók Béla útra, arról az egyesület itt írt részletesen.

 

Fotó: Csüllög Imre/ kerekparosklub.hu

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fokozott rendőri ellenőrzés mellett szigorúan libasorban a KRESZ szabályait a jelzőlámpák fényjelzéseit betartva akár napi 24 órában. Körbe-körbe.

Én is a környéken lakom, és nem értem, mi a baj a fenti képen látható elrendezéssel. Mindenkinek az a legjobb, ha a kerékpársávba vannak terelve. Ráadásul egyetemi-iskolai körzet, teljesen indokolt, hogy kapjanak külön sávot. Az már egy más kérdés, hogy a Nagykörút forgalmának ütemezését nem feltétlenül a kerékpárosok igényeihez kell igazítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés