Újabb fokozatba kapcsol a Főváros kerékpározás-ellenes kampánya

2016. június 14. 10:58

Kikerült az első kerékpározni tilos tábla egy pár éve épült kerékpársávra - sajnos úgy látszik, újabb fokozatba kapcsol a Főváros kerékpározás-ellenes kampánya.

2016. június 14. 10:58
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid

Kikerült az első kerékpározni tilos tábla egy pár éve épült kerékpársávra - sajnos úgy látszik, újabb fokozatba kapcsol a Főváros kerékpározás-ellenes kampánya. Persze ezt se sikerült szabályosan megcsinálniuk, de ez már inkább csak az amatőrizmus jele - vagy csak az egyik táblaszerelő így fejezte ki a véleményét a destruktív intézkedés kapcsán. :)

A Duna mentén futó budai felső rakparti közös gyalog- és kerékpárút régóta zsúfolt. A gyalogosforgalom is nagy és nem csak a panorámában gyönyörködő biciklisek, turisták kerekeznek ott, hanem a munkába, iskolába, haza siető budapestiek is. Ezért döntöttünk a Magyar Kerékpárosklubbal közösen úgy anno, hogy itt, a Várbazár előtt és aztán később a Fő utcában is kerékpársávokkal próbáljuk enyhíteni a rakparti sétányra helyezkedő nyomást. Most ez szűnik meg ismét, ahogy írják: »a Clark Ádám felé tartó kerékpársávot lezárják. A biciklizőknek a korábbi megoldás helyett a villamosvágány mellett kijelölt közös gyalogos és bicikliút használatát javasolja a BKK.«”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2019. december 23. 23:15
"Ti vagytok a kerékpáros mozgalom eszdéesze." Nagyon találó!
Csikasz
2019. szeptember 14. 19:53
Kamikaze drótszamaras ne az én kerekem alá dugja be az iPod-os fejét. Nehéz megérteni? https://www.youtube.com/watch?v=hGZWyjSXlCQ
tevevanegypupu
2019. szeptember 14. 19:52
Sajnos sokadszorra kell megállapítani, hogy a kerékpárosok nagy része vadállati módon közlekedik. Veszélyesek mindenre és mindenkire.Suhannak, száguldanak nem csengetnek, bárhova felmennek..minden közlekedési morált megszegve mintha egyedül lennének úton, járdán..bárhol.
Apáczai
2019. szeptember 14. 19:52
A kerékpárosokat semmi nem védené jobban, mint az, ha jó messze tekernének a kipuffogógáztól szennyezett főutaktól. A főutakon kerékpározók életesélye legalább 15%-kal kisebb, mint a nem kerékpározó társaiké. És ennek nem a balesetek, hanem a terjedő tüdőártalmak az oka. Magukra vessenek. Ezt csak egy eszement bringásőrült nem értheti meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik