Nem szűnik meg az Olof Palme sétány

2016. június 1. 16:04
A Városliget átalakításának nyertes tájépítészeti terve nem a végleges verzió, nem fogják megszüntetni az Olof Palme sétányt és több új BuBi-állomás is épül majd a megújult ligetbe – egyebek mellett ezek derültek ki a Városliget Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub közötti megbeszélésen.

Nem szűnik meg az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal, a Olof Palme sétány a Városligetben, csak a jelenleginél kisebb burkolt felületen fut majd – derült ki azon az egyeztetésen, ami a Városliget Zrt., a Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési Múzeumot képviselő Vitézy Dávid között zajlott le kedden.

Mint kiderült: a tájépítészeti pályázat célja elsősorban a tervező kiválasztása volt, így a nyertes terv még egyáltalán nem a végleges verziót tükrözte, annak pontos kialakítása csak augusztusban kezdődik. A Magyar Kerékpárosklub ígéretet kapott arra is, hogy bevonják az egyesületet a tervvel kapcsolatos egyeztetésekre, mint ahogy a Főmtervvel két hét múlva induló úthálózati tervezés folyamatába is.

A résztvevők arról is megállapodtak, hogy a Liget Projekt részeként irányhelyes kerékpársáv, illetve busz-kerékpársáv létesül a Hermina úton, a Ferdinánd híd felé meghosszabbított Vágány utcán, a Dózsa György úton, Ajtósi Dürer soron, és a Zichy/Dvořák tengelyen. A forgalomcsillapított Kós Károly sétányon és az Olof Palme sétány vonalában kerékpárutat terveznek; emellett több új BuBi-állomás is létesül majd a Városligetben és környékén. Így ni:

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés