Nem szűnik meg az Olof Palme sétány

2016. június 01. 16:04

A Városliget átalakításának nyertes tájépítészeti terve nem a végleges verzió, nem fogják megszüntetni az Olof Palme sétányt és több új BuBi-állomás is épül majd a megújult ligetbe – egyebek mellett ezek derültek ki a Városliget Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub közötti megbeszélésen.

2016. június 01. 16:04

Nem szűnik meg az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal, a Olof Palme sétány a Városligetben, csak a jelenleginél kisebb burkolt felületen fut majd – derült ki azon az egyeztetésen, ami a Városliget Zrt., a Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési Múzeumot képviselő Vitézy Dávid között zajlott le kedden.

Mint kiderült: a tájépítészeti pályázat célja elsősorban a tervező kiválasztása volt, így a nyertes terv még egyáltalán nem a végleges verziót tükrözte, annak pontos kialakítása csak augusztusban kezdődik. A Magyar Kerékpárosklub ígéretet kapott arra is, hogy bevonják az egyesületet a tervvel kapcsolatos egyeztetésekre, mint ahogy a Főmtervvel két hét múlva induló úthálózati tervezés folyamatába is.

A résztvevők arról is megállapodtak, hogy a Liget Projekt részeként irányhelyes kerékpársáv, illetve busz-kerékpársáv létesül a Hermina úton, a Ferdinánd híd felé meghosszabbított Vágány utcán, a Dózsa György úton, Ajtósi Dürer soron, és a Zichy/Dvořák tengelyen. A forgalomcsillapított Kós Károly sétányon és az Olof Palme sétány vonalában kerékpárutat terveznek; emellett több új BuBi-állomás is létesül majd a Városligetben és környékén. Így ni:

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. június 03. 12:54
Ez tényleg nevetséges. Akkor minek is terveztek, ha a tervekről majd eztán fognak egyeztetni???? Tisztára olyan, mint Alice Tükörországban!
brekker
2016. június 02. 11:42
Bubi van, Bubi lesz, Bubi lenni fog. Mi a baj?
brekker
2016. június 02. 11:42
Csak nem azt mondod, hogy tulajdonképpen azért volt zseniálisan kitalálva, hogy a MOL-t reklámozza mindenhol? Mert más értelmét amúgy nem nagyon látom.
rajgy
2016. június 02. 11:41
A nevét át kellene változtatni. És a Churchill-sétányét is Horthy Miklós-sétányra. A BBC a partraszállás előtt kiprovokálta, Magyarország megszállását, hogy kevesebb német maradjon Normandiában. (A zsidókat pedig nem figyelmeztette a BBC.) http://www.mazsihisz.hu/index.php?scid=n5636 ".......Azt nem lehetett elvárni, hogy a BBC magyar osztályának munkatársai megjósolják Magyarország 1944. márciusi német megszállását, de a PWE dokumentumaiból kitűnik, hogy a magyar szekció egyes adásainak célja éppen a német invázió kiprovokálása volt........"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik