Tarlós véget vet a biciklis feudalizmusnak

2016. április 13. 10:23

Szikszai Péter
Magyar Idők
A kerékpáros propagandista liberális sajtó most arról beszél, hogy Tarlós a hetvenes évekbe süllyeszti vissza Budapestet. Nem. Ami most készül, azt úgy hívják, hogy a józan ész diktálta rend.

„A Városházáról kiszivárgott hírek szerint Tarlós István visszaterelné a rendes kerékvágásba a bicikliseket. Számos privilégiumuk ugyanis megszűnne. Véget érne a kerékpáros felsőbbrendűség, a jobbágysorba taszított autósok sanyargatása. Tehát ha a bringás társadalom titokban még arra számított, hogy majd metróalagútban is szabályosan szembe lehet haladni az érkező szerelvénnyel, akkor keservesen csalódniuk kell.

A magam részéről már azt is óriási előrelépésnek tekinteném, ha a biciklisek nem előzgetnék az autómat rendszeresen jobbról a reggeli dugóban. És most nem a piroslámpás előresorolásról beszélek, hanem arról, amikor a sok transzplantációs programra esélyes extrém sportoló holttérben előzi az araszoló kocsisort. És külön a biciklis forradalom betetőzésének érezném, ha a kerekezők a kerékpárutakat használnák, amelyekért annyit tüntettek, és nem kellene kerülgetni őket például az amúgy is szűk rakparton. (...)

A kerékpáros propagandista liberális sajtó most arról beszél, hogy Tarlós a hetvenes évekbe süllyeszti vissza Budapestet. Nem. Ami most készül, azt úgy hívják, hogy a józan ész diktálta rend.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem szereti, ha jobbról előzi a bringás a sorban? Az jó, mert erre sokkal nagyobb esély lesz, ha a bicajosokat kitiltják a buszsávból az olyan helyeken is, ahol eddig használhatták azt.

Az meg milyen érv már, hogy a bringások a metróalagútban akarnának tekerni??? Annyi baromságot csinálnak a bringások egyébként is, mirté kell faszssággal támadni őket?

A visszapillantó használata pedig nem opcionális, kedves sofőr kolléga.

"a járda, az út, a villamospálya"

Izé, a járda a gyalogosoké, a villamospálya a villamosoké, ezt értem. De az út az bizony az autósoké és a kerékpárosoké is, ha nincs külön bicikliút.

Ha arra gondolsz, hogy a kerékpárosoknak az autókkal egy sávban, jobbjukon a buszokkal kell haladniuk, akkor egyetértek, ez egy meglehetősen balesetveszélyes megoldás. A legtöbb budapesti főúton most is ez a szabály egyébként.

Azért lenne gond, ha az ötéves gyerekednek kresz vizsgára kellene mennie, amikor megtanul kétkerekű bicajjal menni. Vagy marinéni és feribácsi Alsószömörcéről kénytelen lenne rendszeres orvosi vizsgálatra járni, hogy kerékpárral mehessenek a CBA-ba.

Egyébként mit csinálnak a bringások a hidakon? Én autóval annyira nem éreztem soha, hogy zavarnának, de lehet, csak nem figyeltem.

Ez kétségtelenül igaz. Tényleg érdemes lenne a hidakon leterelni a bringásokat az útra a járda helyett, szerintem sincs helyük a gyalogosok között.

A jobb oldali visszapillantómat egy jobbról előző biciklis törte le a múltkor. Megállt, elnézést kért, majd elhajtott. Végülis le is köphetett volna.

Sajnálom, hogy ilyen történt veled. Baromállatokból sok van, függetlenül a járművüktől. A hasonló esetek nyilván ritkábban fordulnak elő, ahol a kerékpárosok nem az autósokkal osztoznak, hanem mehetnek a buszsávon vagy van kerékpárút. Most pont ezeket a lehetőségeket akarják szűkíteni.

Az ilyen vitákban mindig csak olyanok szólnak hozzá, akik áruszállítással foglalkoznak, a nagymamát viszik napi szinten orvoshoz a belvárosba vagy minden nap kocsival kénytelenek bejönni az aglomerációból a város másik végébe. Szegényeknek minden nap szenvedés, mert nem tudnak haladni a tengernyi bringás és a rohadék villamosokhoz igazított piroslámpák miatt.

Szerinted "ugyanolyan" abszurd?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés