Tarlós véget vet a biciklis feudalizmusnak

2016. április 13. 10:23

Szikszai Péter
Magyar Idők

A kerékpáros propagandista liberális sajtó most arról beszél, hogy Tarlós a hetvenes évekbe süllyeszti vissza Budapestet. Nem. Ami most készül, azt úgy hívják, hogy a józan ész diktálta rend.

„A Városházáról kiszivárgott hírek szerint Tarlós István visszaterelné a rendes kerékvágásba a bicikliseket. Számos privilégiumuk ugyanis megszűnne. Véget érne a kerékpáros felsőbbrendűség, a jobbágysorba taszított autósok sanyargatása. Tehát ha a bringás társadalom titokban még arra számított, hogy majd metróalagútban is szabályosan szembe lehet haladni az érkező szerelvénnyel, akkor keservesen csalódniuk kell.

A magam részéről már azt is óriási előrelépésnek tekinteném, ha a biciklisek nem előzgetnék az autómat rendszeresen jobbról a reggeli dugóban. És most nem a piroslámpás előresorolásról beszélek, hanem arról, amikor a sok transzplantációs programra esélyes extrém sportoló holttérben előzi az araszoló kocsisort. És külön a biciklis forradalom betetőzésének érezném, ha a kerekezők a kerékpárutakat használnák, amelyekért annyit tüntettek, és nem kellene kerülgetni őket például az amúgy is szűk rakparton. (...)

A kerékpáros propagandista liberális sajtó most arról beszél, hogy Tarlós a hetvenes évekbe süllyeszti vissza Budapestet. Nem. Ami most készül, azt úgy hívják, hogy a józan ész diktálta rend.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kerekpar.mandiner.hu/trackback/21741