Minden fórumon kiálltam a bringások mellett

2016. április 13. 19:14

Nem támogatok semmilyen intézkedést, amely visszalépés az elmúlt évek kerékpározást ösztönző intézkedéseihez képest. Ezt az álláspontomat fővárosi képviselőként világosan kifejtettem Budapest városvezetésének.

2016. április 13. 19:14
Riz Levente
Facebook

„Fővárosi kerékpáros ügyekben tegnap izzott a levegő, egy civil szervezet engem is céltáblának nézett, ezért fontos leírni, mi a pontos helyzet. Aki ismer, vagy megnézi Facebook-oldalamat, egy tiszta képpel találkozik. Magánemberként rendszeresen bringázom, 2009 óta állandó résztvevője vagyok a Critical Mass-nak, majd az I Bike-nak, a rákosmenti csillagtúra tagjaként. Ötszörös kerékpárosbarát település Rákosmente, amelynek polgármestereként dolgozom.

Sok-sok kilométernyi kerékpárutat, B+R parkolókat építettünk a XVII. kerületben, a szemléletváltás céljával minden évben bringás reggeliket, autómentes napot, kerékpáros felvonulásokat szervezünk, ahol az autó helyett a bringát népszerűsítjük.

Fővárosi szakbizottsági elnökként is ezt a törekvést képviselem, épp ezért tartottunk nemrég budapesti kerékpáros konferenciát, amelyre minden érintett állami, önkormányzati és civil szervezet képviselőjét meghívtam. A nyílt párbeszéd híve vagyok, a kerékpáros ügyekhez kapcsolódó döntéseket is ennek szellemében kell meghozni.

Az egyik legjobb európai trendnek tartom a városi bringázás terjedését. Budapest is végre előrelépett az elmúlt néhány évben, meggyőződésem, hogy ezen az úton kell továbbmennie a fővárosnak. Ez a jövő útja Európában.

Éppen ezért nem támogatok semmilyen intézkedést, amely visszalépés az elmúlt évek kerékpározást ösztönző intézkedéseihez képest. Ezt az álláspontomat fővárosi képviselőként világosan kifejtettem Budapest városvezetésének.

Minden fórumon – a Fővárosi Önkormányzat értekezletein, belső vitáiban is – a bringások mellett álltam ki. Ezért nem hagyhatom szó nélkül, hogy nevemet a kerékpárosokat hátrányosan érintő intézkedéssel vagy tervezettel próbálják kapcsolatba hozni. Ezt határozottan visszautasítom.

A kerékpáros közlekedés egészséges, emberi léptékű, környezetbarát, a jövő életformája. Meggyőződésem, hogy minden lehetséges eszközzel támogatni, segíteni, bátorítani kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emhem
2016. július 12. 18:11
hát reméljük, hogy meg tudja akadályozni tarlóst abban, hogy hülyeséget csináljon
Onurisz
2016. július 12. 09:02
"A kerékpáros közlekedés egészséges..." Kérdezze már meg uram az orvosokat, mennyire egészséges a külső körúttól befelé kerékpározni. Azt sejtem, a külső kerületek központjaiban sem más a helyzet. Majd, ha elterjednek az elektromos autók, talán. De akkor is ott a másik probléma, a zsúfoltság, és a harmadik, a kerékpárosok nem elhanyagolható részének másokra tekintettel nem lévő közlekedési morálja.
tevevanegypupu
2016. július 12. 09:02
Suhanjon el maga mellett eszelős gyorsasággal percenként egy ilyen biciklista amikor kutyát sétáltat vagy a kisgyereke biciklizik a háromkerekű biciklijén. Majd meglátja milyen klassz..
tommybravo
2016. június 15. 01:49
Remélem, nem a járdán tekeri a háromkerekűt, hiszen az tilos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik