Hagyják már békén a budapesti bringásokat!

2016. április 13. 15:07

A kerékpáros infrastruktúra tervezett visszafejlesztése olyan egyirányú gondolkodásról tesz tanúbizonyságot, amely már nemcsak a kerékpárosok, de minden budapesti közlekedő számára kártékony.

2016. április 13. 15:07
Horváth Csaba
Facebook

„Hagyják már békén a budapesti bringásokat!

Tarlós István fordítva ül a lovon. Vagy a biciklin. Vagy valamin, de hogy nem előre néz, az biztos. A kerékpáros infrastruktúra tervezett visszafejlesztése olyan egyirányú gondolkodásról tesz tanúbizonyságot, amely már nemcsak a kerékpárosok, de minden budapesti közlekedő számára kártékony.

1. Tarlós István nem veszi figyelembe, hogy az elmúlt két-három évtizedben megtízszereződött a biciklizők száma Budapesten. 

2. Nem veszi figyelembe, hogy a kerékpározás ma már nemcsak sport vagy hobbi, hanem a városi közlekedés egyik valódi alternatívája. 

3. A főpolgármester figyelmen kívül hagyja azt is, hogy a kerékpáros infrastruktúra kétezres évek óta zajló fejlesztése a dugók és a levegőszennyezés csökkentését szolgálja. 

4. Tarlós István sajnos azt sem látja: minden modern nagyváros elsősorban a közösségi, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére koncentrál – épp a fentiek miatt. 

5. A főpolgármesternek inkább arra kellene figyelnie, hogy megteremtse a biztonságos kerékpározás feltételeit ott, ahol ez jelenleg még veszélyes vagy problémás, nem pedig ellehetetleníteni egy komplett közlekedési módot.

Azt javasoljuk Tarlós Istvánnak, ne várja meg, míg a kerékpárosok százezres demonstrációt tartanak! A városvezetés azzal jár jobban, ha ezt a kártékony tervet maga vonja vissza és nem várja meg, míg a budapesti közlekedők százezrei söprik el. Tanuljanak a »vasárnapi leckéből«!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:18
Hú de nagy lett a mellény hirtelen! :))))))) Annál nagyobb lesz a pofára esés 2018-ban! :))))))))))))))))))))
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:17
A biciklisták hosszú kitartó munkával már elérték, hogy a közhangulat ellenük forduljon. A maszop megint egy marginális, arrogáns kisebbség mellé állt a többséggel szemben.
balbako_
2016. október 18. 07:41
Mindegy mivel, csak anarchia legyen ez az ingyen hülye hitvallása.
Peter8811
2016. október 06. 14:51
Csabi bácsi, most nem tudom, hogy a bicajosok 0,3 százalékának nincs kerékpárja, vagy 3 ezreléknek, Kálmán Olga nénivel ezt is meg kellene beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik