Hagyják már békén a budapesti bringásokat!

2016. április 13. 15:07

Horváth Csaba
Facebook
A kerékpáros infrastruktúra tervezett visszafejlesztése olyan egyirányú gondolkodásról tesz tanúbizonyságot, amely már nemcsak a kerékpárosok, de minden budapesti közlekedő számára kártékony.

„Hagyják már békén a budapesti bringásokat!

Tarlós István fordítva ül a lovon. Vagy a biciklin. Vagy valamin, de hogy nem előre néz, az biztos. A kerékpáros infrastruktúra tervezett visszafejlesztése olyan egyirányú gondolkodásról tesz tanúbizonyságot, amely már nemcsak a kerékpárosok, de minden budapesti közlekedő számára kártékony.

1. Tarlós István nem veszi figyelembe, hogy az elmúlt két-három évtizedben megtízszereződött a biciklizők száma Budapesten. 

2. Nem veszi figyelembe, hogy a kerékpározás ma már nemcsak sport vagy hobbi, hanem a városi közlekedés egyik valódi alternatívája. 

3. A főpolgármester figyelmen kívül hagyja azt is, hogy a kerékpáros infrastruktúra kétezres évek óta zajló fejlesztése a dugók és a levegőszennyezés csökkentését szolgálja. 

4. Tarlós István sajnos azt sem látja: minden modern nagyváros elsősorban a közösségi, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére koncentrál – épp a fentiek miatt. 

5. A főpolgármesternek inkább arra kellene figyelnie, hogy megteremtse a biztonságos kerékpározás feltételeit ott, ahol ez jelenleg még veszélyes vagy problémás, nem pedig ellehetetleníteni egy komplett közlekedési módot.

Azt javasoljuk Tarlós Istvánnak, ne várja meg, míg a kerékpárosok százezres demonstrációt tartanak! A városvezetés azzal jár jobban, ha ezt a kártékony tervet maga vonja vissza és nem várja meg, míg a budapesti közlekedők százezrei söprik el. Tanuljanak a »vasárnapi leckéből«!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Először elterjesztenek valami marhaságot aztán a marhaságot úgy kommunikálják, mintha maga a valóság lenne, közben a cáfolatról nem vesznek tudomást és élvezik, hogy embereket hergelnek.

Tudjuk! Te már ingyenessé tetted volna a díjtalan közlekedést, és akkor kerékpárra se lenne szükség!
Egyébként ezt szó szerint így nyilatkozta le egy híradóban, annakidején: "és ingyenessé tesszük a díjtalan közlekedést!"
Ezen a linken a vége felé hallható!!! :DDDDDDD
https://www.facebook.com/13498..
Erre a pasasra se lehet már megfelelő jelzőt találni!
Mostanában összeomlás előtt látja a budapesti tömegközlekedést!
Nagy az Isten állatkertje!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés