Tarlós visszaviszi Budapestet a hetvenes évekbe

2016. április 12. 21:31

Tarlós István döntött: visszaviszi Budapestet a ’70-es évekbe, és újra kirobbantja a bringás forradalmat! Beszüntetne mindent, ami a programjában volt, és ami élhetőbbé teszi Budapestet.

2016. április 12. 21:31
I bike Budapest
Facebook

„Úgy tűnt, modern várost csinál Budapestből, erre decemberben bejelentette, hogy véget vet a kerékpáros és közösségi közlekedési fejlesztéseknek. Megszereztünk egy Városházán terjedő papírt, amiben utasításba adta az általa meghirdetett változások beszüntetését. Elrendelte a kétirányúsított egyirányú utcák eltörlését, a busz-kerékpársávok megszüntetését és értelmetlen kerülőkre kényszerítené a bringázókat. Beszüntetne mindent, ami a programjában volt, és ami élhetőbbé teszi Budapestet.

Mostantól nem egy sima örömünnep lesz az április 23-i I Bike Budapest, hanem demonstráció a modern városért, ami nem autósoké, bringásoké, vagy tömegközlekedőké, hanem mindenkié! Gyertek el, hívjatok ismerősöket!

(...)

Az is csalódás, hogy a magát kerékpárosként hirdető Riz Levente 17. kerületi polgármester is Tarlóssal, valamint a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot vezető Pető Györggyel ügyködik az idő visszatekerésén. Azt hittük, ő legalább érti, hogy 2016 van és nem 1976.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:17
Miért nem rögtön fasizmust kiáltanak? Megúsznánk néhány kört.
grün
2016. október 22. 13:49
nem a követendő példáról van szó, népek, hanem a felfogásbéli különbségekről. a magyarok a budira is autóval mennek és közben sírnak, hogy drága a benzin. a hollandnak bőven lenne pénze benzinre és mégis bringázik. ezen kellene elgondolkozni...
crydog
2016. október 21. 18:00
..mert a budapesti biciklisek közlekedési "kultúrája" aztán tényleg élhetőbbé teszi a fővárost ugye?..
balbako_
2016. október 18. 07:41
Egy polgármesternek kötelessége minden polgár érdekeit védeni. Az egy röhej, hogy a buszok, bár külön sávjuk van biciklis tempóban araszolnak az utasaikkal, mert érthetően nem vállalják az elütés kockázatát. Az is agyrém, hogy minden irányból előzgetnek, gyalogosok közt, autók közt szlalomoznak, tiloson áthajtanak, egyszóval közlekedési anarchiát okoznak a kerékpáros szabadság nevében. Mondom mindezt úgy, hogy vagy 20 éve sokat kerékpározok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik