Nem egyszemélyes meló ez

2016. március 1. 7:06

Halász Áron
Facebook
Jó érzés, hogy ott van a kezem nyoma az utcán és sokaknak segítséget, vagy motivációt nyújthat ahhoz, hogy bringával induljanak el. Jó tudni, hogy nem tök reménytelen itthon minden.

„Asszem büszkélkedtem már azzal, hogy a Pannónia és a Hegedűs Gyula utcai kerékpársávokért pár éve addig erősködtem egy tervezőkkel tartott megbeszélésen, hogy leokézták. Elmondom még egyszer, hogy nagyon fasza érzés, amikor ez eszembe jut.

Sokszor kerülőt teszek, hogy büszkén előzhessem itt végig a kocsisort. Van, hogy dühösen csöngetek a rajta parkolóknak, a Katona József utca előtt pedig mindig szidom a 13. kerületet, amiért nem tartatják be a parkolási szabályokat és ezért még a jófej autóvezetőknek is muszáj rámenniük a bringasávra. Lehet, hogy másoknál jobban is odafigyelek a festékfoltjaira, mert picit az enyémnek érzem. Kurva jó érzés, hogy ott van a kezem nyoma az utcán és sokaknak segítséget, vagy motivációt nyújthat ahhoz, hogy bringával induljanak el. Jó tudni, hogy nem tök reménytelen itthon minden, és ettől a pár csíktól kicsit jobb lesz a város. 

Még úgy is szuper más emberekkel megosztani ezt az örömöt és büszkeséget, hogy az ötlet megvalósításához kellettek a nyitott, modern szemléletű mérnökök a megfelelő helyeken, kellett egy mozgalom nyomása, ami aláíratta a dolgot valami drága asztalnál ülő öltönyös arccal, meg kellettek szakik, akik az éjszakában festettek és tábláztak.

Vagyis természetesen nem egyszemélyes meló ez.

Viszont jobban örülnék még valaminek. Még jobb lenne, ha a Budapesten és az országtöbbi részén aktívkodó, egymástól egyébként sok mindenben különböző, de egy ügyért összekapaszkodó, jobbító szándékú arcoknak is lehetnének »saját« bringasávjaik, bicikliparkolóik. Hogy majd ezeknek a lokális világjobbítóknak is dagadhasson a mellük és mondhassák mindenféle önkorlátozó szerénység nélkül, hogy »ezt én böktem rá a térképre«. És hogy majd ezeket az eredményeket tök természetesnek felfogó random városlakók is úgy használhassák a sávokat, támaszokat, akármiket, hogy kicsit a magukénak érzik és törődnek vele. De leginkább úgy, hogy a meglétük ne legyen kérdés.

Ehhez persze nem elég a lelkesedés. Fenn kell tartani egy szervezetet, amelyik megfelelő mederbe tudja terelni a sok jó ötletet, segít kapcsolódni az öntevékeny arcoknak, és amelyiknek szakemberei és munkaidőben tárgyalóképes munkatársai vannak.

Ezért nagyon örülnék, ha támogatnátok 1%-otokkal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot! Ez a sok kis 1% segíti a legtöbbet a szervezet működésében. Csak akkor lesz jobb bármi, ha nem másokra várunk, nem az államtól vagy akárkitől csepegtetett alamizsnáért esedezünk, hanem összedobjuk, amink van. Neked csak 1%, a maradék 99-et megpróbáljuk sárga festékre és kék táblákra költetni.
Minden infó,
kitölteni való doksi itt. Adószám: 18245402-2-41”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés