Totál hülyének nézik a bringásokat

2015. december 8. 08:28

PolSzoc
PolSzoc

Semmibe vezető bringautak, a közlekedés elemi logikájának a felrúgása. Lassan megjelennek majd az ablak nélküli falak, a semmibe vezető díszköves lépcsők is.

Érthetetlen, hogy miért nem konzultálnak a szakértőkkel vagy egyszerűen csak miért nem hasznának guglit. Egy ekkora volumenű építkezésnél – mint amilyen ez az egész fonódó projekt – nincs egy ember, aki utána nézne a kerékpárutak paramétereinek és használná a józan paraszti eszét? De az is érdekelne, hogy hogyan lehet bevenni egy kilencven fokos kanyart, vagy hogy a faszán egy fókuszba terelt gyalogosok és bringások egymásé helyett kinek az anyját emlegethetik majd. Ezt már eljátszották az Erzsébet híd alatt, végül is, gyakorlat teszi a mestert.

Tényleg az látszik, hogy amihez hozzányúlnak, annak annyi. Miközben Egerben világítós bringa utat adnak át, leiskolázva ezt az egyre élhetetlenebb Budapestet, itt nagyjából arra készülhetünk az eddigi tapasztalatok alapján, hogy akár még vissza is bonthatják az eddig elkészült sávokat. Mindezt a lebetonozott fáknál el is lehetne kezdeni, egyébként is, ez az egész betonozási mánia Orwellt idézi a monolitásával és kérlelhetetlenségével.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kerekpar.mandiner.hu/trackback/18637