Védelem a kerékpárlopás ellen: rendőrségi regisztráció sorszámmal és matricával Józsefvárosban

2015. június 30. 6:27
A VIII. kerületben az önkormányzat lehetőséget biztosít rá, hogy a helyi rendőrkapitányságon egyedi sorszámmal lássák el az oda bevitt kerékpárokat, és bekerüljenek egy fényképes nyilvántartásba.

A józsefvárosiak az önkormányzat támogatásával ingyenesen regisztrálhatják kerékpárjukat a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon – adta hírül a kerület honlapja. A kerékpárt a rendőrségen (1086 Budapest, Víg u. 36.) lefényképezik, főbb jellemzőit, adatait rögzítik. A bicikli több, rejtett részére sorszám kerül, és jól látható helyen „rendőrségen regisztrált” feliratú, nehezen eltávolítható matricát is ragasztanak rá. A program célja a megelőzés, vagy – ha már ellopták a kerékpárt – az, hogy a bicikli minél hamarabb visszajuthasson jogos tulajdonosához.

A regisztráció július elsejével indul, amelyhez a 06.20.495.9667-es telefonszámon lehet időpontot kérni. Az önkormányzat és a józsefvárosi rendőrkapitányság közös programja Budapesten elsőként valósul meg.

Ha kíváncsi rá, hol a leggyakoribbak a kerékpárlopások, vagy be szeretné jelenteni ellopott kerékpárját, használja Mandiner.kerékpár Lopott kerékpárok szolgáltatását!

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés