Bővült a MOL Bubi: negyedéves bérlet, 15 új állomás Józsefvárosban és Budán

2015. június 13. 10:55
Tizenöt új MOL Bubi állomást adott át pénteken a BKK és a MOL. Az egyik józsefvárosi állomás kiépítését teljes mértékben magánforrásból finanszírozta a Corvin Sétány ingatlanfejlesztője.

Június 12-én újabb tizenöt állomást helyeztek üzembe a fővárosi közösségi kerékpárhálózatban, szeptember végéig további hét gyűjtőállomással bővül a rendszer – számol be honlapján a MOL Bubi a MOL és a BKK közös sajtótájékoztatójáról. Szollár Domokos a MOL magyarországi kommunikációs igazgatójának szavai szerint: „A MOL Bubi ma talán a legjobb dolog, ami Magyarországon történik”. Elmondta, hogy a MOL büszke arra, hogy névadó szponzora lehet ennek a szolgáltatásnak, amely nem csak önmagában jó dolog, de képes arra is, hogy szemléletet váltson (a vállalat évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését). Ezt követően Szűcs Annamária, a BKK kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a BKK - alkalmazkodva a felhasználók igényeihez – bevezeti az új negyedéves bérletet, melyet a kerékpározni vágyók 2015. július 1-jétől vásárolhatnak meg.

Kötbérből állomások és kerékpárok

Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordította, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet, így idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki.

Egy gyűjtőállomás teljes mértékben magántőkéből, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin Sétányon. A cég projektigazgatója, Berki János a következőket mondta„A Corvin Sétány megvalósítása során mindvégig kiemelt szempont volt a fenntarthatóság, és hogy az új lakó- és irodaövezet emberközpontú, élhető legyen. Már az irodák tervezése során is figyelmet szenteltünk a kerékpártárolók kialakításának, a kerékpárosbarát környezet megteremtésének, a Futureal által fejlesztett valamennyi irodaházban környezettudatosan alakítottuk ki a biciklitárolókat, és a hozzá tartozó öltözőket és zuhanyzókat. Szintén fontos szempont minden irodafejlesztésünknél a kerékpáros megközelíthetőség, amelyre – ahogyan eddig is – ezután is nagy hangsúlyt fektetünk majd. Az európai nagyvárosokban sikerrel üzemeltetett és Budapesten is nagy népszerűségnek örvendő közbringarendszer rendszer egyik állomásának idetelepítése szintén ezt a szemléletet tükrözi.”

Pénteken az alábbi helyszíneken üzemeltek be új gyűjtőállomásokat:

I. kerület Krisztina tér
I. kerület Alkotás utca - Márvány utca
II. kerület Császár-Komjádi Uszoda
II. kerület Fény utcai piac
II. kerület Millenáris park - Fény utca
VI. kerület Ferdinánd híd - Podmaniczky utca
VIII. kerület Horváth Mihály tér
VIII. kerület II. János Pál pápa tér M
XI. kerület Újbuda- központ M
XI. kerület Villányi út - Tas vezér utca
XI. kerület Kosztolányi Dezső tér
XI. kerület Bertalan Lajos utca - Stoczek József utca
XI. kerület Villányi út - Karolina út
XII. kerület BAH-csomópont
VIII. kerület Corvin sétány

 

A további hét gyűjtőállomás kiépítése folyamatosan zajlik, az üzembe helyezések pontos időpontjáról beszámolunk a MOL Bubi oldalán.

A MOL Bubi közbringarendszer tavaly szeptemberi átadása óta közel félmillió bérlést regisztráltak: csúcsidőszakban, illetve ha jó az idő, rendre napi 4000 feletti a bérlések száma. 2015-ben május végéig 7624 db jegyet értékesítettek. A belváros kitűnő lefedettsége miatt a legnépszerűbb gyűjtőállomások továbbra is a szórakozó negyedek/bulihelyek közelében lévők: a Kálvin téri, az Erzsébet téri, a Városháza parki bérlések száma 2015 első 5 hónapjában meghaladta a hatezret, és a Margitszigeten is hasonló mennyiségű bérlést kezdeményeztek.

Itt a negyedéves MOL Bubi bérlet

Július 1-jétől az új negyedéves bérlettel a megvásárlásától számított 92 napig használható a közbringarendszer. A bérlet 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető. Az új bérlet július 1-jétől a BKK Ügyfélközpontjaiban, a MOL Bubi applikáción vagy a webes felületen is megvásárolható. A negyedéves bérletek érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és az aktiválástól számítva 92 napig érvényes. A megvásárolt bérlet érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmanként maximum 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható, 30 percen túl már díjat kell fizetni. Az éves és féléves bérlethez hasonlóan a negyedéves bérlettel is maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés