A hétvégén kezdődik a Kerékpárral 7 határon át programsorozat

2015. június 12. 13:15
Rögtön két kerékpártúra közül választhatnak, Berettyóújfaluból Nagyváradra vagy Békéscsabáról Nagyszalontára tekerhetnek a szomszédos országokba szívesen kiruccanó biciklisták 2015. június 13-án, szombaton.

A Kerékpárral 7 határon át nyolc nyári, kora őszi rendezvénye a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen ötmillió forintos támogatásával valósul meg. A legelszántabb bringások összesen több mint 600 kilométert kerekezhetnek a programsorozat állomásain.
A támogatás célja a környezetbarát és egészséges közlekedési mód népszerűsítése mellett a szomszédos országok magyarlakta térségeivel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése” – mondta el Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár. 

A berettyóújfalui Bihari Természetbarát Egyesület Fuss, kocogj, bringázz a Baráti Futókkal Nagyváradra c. túrájának résztvevői a Berettyóújfalu – Mezőpetend – Biharkeresztes – Ártánd – Bors – Nagyvárad útvonalon tesznek meg oda-vissza összesen 80 kilométert. A vállalkozó kedvű kerekezők a túra erdélyi végpontján rendezett városnézésen fújhatják ki magukat. További részletek itt.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület Határtalanul két keréken címmel szervez összesen 60 kilométeres túrát Békéscsaba – Sarkad – Nagyszalonta között. Az érdeklődőket egész napos színes programok várják a békési megyeszékhelyen, a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A nyeregbe pattanók Nagyszalontán felkeresik Arany János szülőházát. Információ és előzetes regisztráció itt.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés