Hőbörgés nélküli fieszta lesz az I Bike Budapest

2015. március 8. 8:08

Halász Áron
Kettős Mérce
Szeretnénk, ha Budapest és a bicikli, mint fogalom végleg összeragadna. Interjú.

Tehát az I Bike Budapest célja nem a nyomásgyakorlás lesz, hanem egyfajta biciklis örömünnep. Ezt tartani is akarjátok, akkor se fog ez változni, ha olyan szituáció lesz, amikor kell a nyomásgyakorlás biciklis ügyekben?

Ez egy fieszta lesz mindenféle hőbörgés nélkül, és az is marad. Nem lesznek beszédek sem. Szeretnénk, ha Budapest és a bicikli mint fogalom végleg összeragadna. A világ minden részéről csodálják az itthoni sztorit, máshol milliárdokat költenek rá, hogy biciklizzenek az emberek, itt pedig ezt ajándékba kapta a lakóitól a város. Persze kérdés, hogy mennyire kívánja ezt kihasználni Budapest vezetése. Ha valamit nagyon el akarnának majd bénázni, akkor nem hiszem, hogy a Kerékpárosklub csak a tervezőasztal mellett fogja majd azt mondani, hogy ez így nem jó. De ez a felvonulás most nem erről szól.

Az útvonal elég hosszúnak tűnik (lásd a térképen), ezzel elég keményen megbéníthatjátok a várost. Nem gondoltatok arra, hogy autós szervezetekkel, és itt nem a bicikli-ellenes szervezetekre gondolok, felvegyétek a kapcsolatot, hogy együtt demonstráljatok?

Már nagyon sok CM előtt volt ettől félelem, de mindig odafigyeltünk, hogy a legkevesebb gondot okozzuk. Ez azt jelenti, hogy a nagy tömegközlekedési útvonalak kereszteződésében így át tudjuk engedni a főbb villamos- és buszjáratokat, a zebrákon a gyalogosokat, a főbb utaknál pedig a kocsikat. De dolgozunk majd a hírverésen, hogy előtte mindenhol megjelenjen a felvonulás híre, és inkább bringázni jöjjenek majd a budapestiek aznap.

A névcsere oka mi? Mert azért eddig úgy tűnik, ez ugyanaz a rendezvény lesz, csak szimplán más név alatt?

A CM bejárt egy utat és elérte célját. Nem akarunk huszadik búcsúkoncertet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés