Húsz új állomással és 300 új kerékpárral bővülhet a Mol Bubi

2014. október 9. 15:21
Több mint százhúszezer kölcsönzésnél tart a fővárosi közbringarendszer, a késedelmes megvalósítás miatt befolyó kötbérből új állomásokat és kerékpárokat vesz a BKK.

Az indulás első hónapjában már 120.000 fölött jár a bérlések száma, és több ezren váltottak jegyet vagy bérletet a zöld bringákra – áll a BKK közleményében. A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott kötbért, csaknem 180 millió forintot a BKK Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, és a tervek szerint tavasszal új gyűjtőállomásokat és kerékpárokat helyez üzembe.

Körülbelül 20 új gyűjtőállomással és 300 biciklivel tervezik bővíteni a közbringarendszert. A fejlesztés előkészítése már tart. Miután tisztázták a tervezett gyűjtőállomások helyszínét és tulajdoni viszonyát, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és zöld kerékpárok a főváros utcáin. A gyűjtőállomások új helyszíneire máris tömegesen érkeznek a javaslatok a BKK-hoz.

A további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, az ezzel kapcsolatos tervezési munka már korábban elkezdődött. A bővítésnek köszönhetően a Mol Bubi dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán pedig a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a közbringarendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új Mol Bubi gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A puding próbája az evés. Pár éven belül kiderül, hogy ez egy előremutató kezdeményezés volt, vagy kidobott pénz.Addig is inkább érveket lenne itt jó olvasni pro és kontra, és nem az ellenfél agresszív leugatását. Szerintem...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés