Az ittas biciklis emlékműve

2014. július 23. 7:40

Seres László
hvg.hu
A megmozduláson szakértők emlékeztettek arra, hogy kerékpárosok okozták az idei első félév 7154 közlekedési balesetéből 864-et, és ez az arány várhatóan nem fog csökkenni, ha ihatnak is.

„A hajnali órákban a biciklis szervezetek és az autóklub képviselői mellett filozófusok is megjelentek a szobornál, és azonnal összevesztek. Volt, aki szerint alkotmányellenes, hogy mostantól az igazoltató rendőr dönt emberi sorsokról, hiszen neki kell elbírálnia, képes-e egy adott kerékpáros relatíve épségben hazanavigálni. Volt, aki felvetette, a kérdés az, hogy ivás mellett lehet-e biciklizni, vagy biciklizés mellett inni. Mások úgy látták, ha a kerékpáros elég felnőtt ahhoz, hogy eldöntse, alkalmas a jármű biztonságos vezetésére, akkor ezt az autósokra is ki kell terjeszteni mint elemi szabadságjogot. Sőt, innentől kezdve szerintük kiiktatható a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, a biztonsági öv, a motorosoknál meg a bukósisak használata is, hiszen akkor elmosódik a határ az ön- és a közveszély között, mindenki kizárólag önmaga dönt arról, mekkora rizikót jelent a társadalomra. Más filozófusok ennek hallatán rudakkal, magyar zászlókkal és Wittgenstein-kötetekkel verték az előttük szólókat.

Az MTI helyszíni tudósítója találkozott olyan gondolkodóval is a téren, aki arra jutott, hogy végre megnyílt az út mindenfajta könnyű drog teljes legalizálása előtt, de az érvelésre az erős kenderfüst miatt már nem emlékszik. A megmozduláson szakértők emlékeztettek arra, hogy kerékpárosok okozták az idei első félév 7154 közlekedési balesetéből 864-et, és ez az arány várhatóan nem fog csökkenni, ha ihatnak is. A szakértők ezután tojásokkal dobálták meg a szobrot és a filozófusokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Awewdw! E eeeqn werf fere Seer.

Eddig is ittak ittunk.

Én meg azt mondom, hogy egy ittas gyalogos és egy ittas kerékpáros veszélyessége kb. azonos. Hirtelen fékezésre ittas gyalogos is kényszeríthet egy buszt.

Ugyanezt teszi egy gyerek, akik 6-7 éves kortól már simán bringával járnak iskolába. Elbambul, későn vesz észre egy kátyút és kirántja a kormányt. Mégis csak a főutakról vannak kitiltva. Szerintem ebbe a jogszabályba is bele kellene írni, hogy kivéve főúton, ott csak színjózanul lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában