Két kerékre Szolnok!: hálózattá szervezik a város kerékpárútjait

2013. november 18. 14:46
Közel fél milliárd forintot nyert Szolnok arra, hogy bővítse kerékpárútjainak hosszát, és hálózattá szervezze azokat, illetve új kerékpártárolókat hozzon létre.

Két kerékre Szolnok! című sikeres pályázatával a helyi önkormányzat több mint 490 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programja keretében a település kerékpárút-hálózatának fejlesztésére. A beruházás 90 százalékát az Európai Unió támogatása fedezi, a 10 százalékos önerőt a város biztosítja – jelentette be Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester a projekt csütörtöki nyitórendezvényén.

A fejlesztés elsődleges célja, hogy a Szolnokon egymással még össze nem kötött kerékpárút-szakaszok komplex hálózattá épüljenek ki. Ezzel minden városrészből lehetővé válik a belváros intézményeinek, szolgáltatóinak és munkahelyeinek biztonságos megközelítése kerékpárral – tette hozzá. Szalay Ferenc – aki a térség egyik országgyűlési képviselője is – elmondta: a projekt keretében 17 szakaszon összesen 9 kilométer kerékpárút épül, továbbá a mára leromlott és kétkerekűvel nehezen járható szakaszokon 4,7 kilométeren újítják fel a régi utakat. A kétkerekűek biztonságos tárolása érdekében új kerékpártárolókat helyeznek ki, a 250 rögzítési pontból a közoktatási intézményeknél 190-et, a sportlétesítményeknél 60-at szerelnek fel.

Bene Ildikó, a térség másik fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kivitelezési munkálatokkal párhuzamosan szemléletformáló akciókat szerveznek, a kerékpározás, mint egészséges és környezetkímélő közlekedési forma népszerűsítésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában