Két keréken az iskolába

Bringázz a suliba: kampány a fiatalok kerékpározásáért

2013. október 7. 09:55

A múlt heti Bringás Reggeli során első ízben hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével a Bringázz a suliba! kampányt a Magyar Kerékpárosklub. A cél, hogy minél több fiatal járjon biciklivel iskolába. A Kerékpárosklub novemberben balesetmegelőzési kampányt is indít majd.

A Bringázz a munkába! keretében tartott múlt hét csütörtöki Bringás Reggelin hirdették meg a diákokat biciklire szólító Bringázz az iskolába! kampányt. A Magyar Kerékpárosklub – Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével létrejött – kezdeményezésének célja, hogy növekedjen azon gyerekek száma, akik reggelente a közlekedés legegészségesebb, leginkább környezetbarát, egyúttal gyakran leggyorsabb formájának számító biciklizést választják – közölte a László János. A Magyar Kerékpárosklub elnöke elmondta: a kampányra eddig mintegy 50 iskola regisztrált, a legtöbb gyereket megmozgató, „legbringásabb” tanintézményt a tervek szerint kerékpártárolóval díjazzák majd.

Hozzátette: cél az is, hogy a szülők nyugodt szívvel engedjék el két keréken gyermekeiket az iskolába, ennek érdekében pedig a kerékpárosklub az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve rövidesen megkezdi Együtt közlekedünk! című kampányát is. A kezdeményezés alapgondolata szerint a mindennapi kerékpározás akkortól válik biztonságossá, ha az utakon különböző járművel közlekedők kölcsönösen megbíznak egymásban. A kampány várhatóan novemberben indul.

A bejegyzés trackback címe: https://kerekpar.mandiner.hu/trackback/10902