Sikeres volt az Európai Mobilitás Hét

2013. szeptember 25. 14:21
Az NFM tájékoztatása szerint rekordszámú önkormányzat csatlakozott az Európai Mobilitás Hét kampányához. A budapesti rendezvényekre közel félmillióan látogattak ki.

Az idén rekordszámú hazai önkormányzat regisztrált az Európai Mobilitási Hét nemzetközi honlapján, összesen 129 magyar helyhatóság kapcsolódott be az Autómentes Nappal szeptember 22-én zárult egyhetes kampányba – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint ezzel nemzetközi összehasonlításban dobogós helyre került Magyarország, 47 ország közül Ausztria és Spanyolország után Magyarországról regisztráltak a harmadik legtöbben, megelőzve Franciaországot és Olaszországot is.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya. Célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére ösztönözze. Arra bátorít, hogy a települések igyekezzenek rábírni polgáraikat a gépkocsi használata helyett más közlekedési módok, a kerékpár, a gyaloglás vagy a közösségi közlekedés előnyben részesítésére. 2013 az Európai Unióban a Levegő Éve, ehhez igazodva hirdették meg a 12. alkalommal megrendezett Mobilitási Hét mottóját is: „Tiszta Levegő – Mozdulj érte!”.

A hétvégi budapesti rendezvényekre a BKK adatai szerint közel félmillió ember látogatott ki, a vidéki rendezvényeken, a települések méretétől függően néhány száztól több ezer főig változott a programokon résztvevők száma – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés