Kezdődik az Európai Mobilitási Hét

2013. szeptember 16. 9:54
Hétfőn kezdődik Budapesten az autómentes napot is magába foglaló Európai Mobilitási Hét: szeptember 16. és 22. között különféle közlekedési eszközökkel, a főváros közlekedési érdekességeivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Az idei eseményeken kiemelt szerepet kapnak a főváros környezettudatos közlekedést előmozdító projektjei, többek között a villamosvonalak és a kerékpáros fejlesztések részletes bemutatása, valamint a civil szervezetek is. 

A mobilitási héten lehetőség lesz megismerkedni a különféle közlekedési eszközökkel, a várost irányító diszpécserközponttal, Budapest föld alatti és feletti közlekedési érdekességeivel, de a technológiai fejlődés iránt érdeklődőkre is gondoltak a szervezők. A részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt egyes programok előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Az európai mobilitási hét magyarországi regisztrált településeinek rendezvényeiről a emh.kormany.hu oldalon, a fővárosi autómentes nap részletes programjairól pedig a budapest.hu, valamint a www.bkk.hu/mobilitasihet honlapon lehet tájékozódni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés