Tilos a kerékpározás Velencében, mégis ellepték a bringások

2013. augusztus 13. 11:33
Az európai kerékpáros turizmus egyik kedvenc állomásává vált az olaszországi Velence városa, amelynek szigetein azonban tilos a kerékpározás. A tiltás ellenére bringázókat akár ötven euróra is megbüntethetik.

Ötven euró (majdnem 15 ezer forint) bírságot kockáztatnak a Velence utcáin kerékpározók. A büntetés sem riasztja el azonban a két keréken érkezőket, egyre gyakrabban látni biciklis turistákat a lagúnák városában. Vasúttal, hajóval vagy két keréken érkeznek – írja az Il Gazzettino helyi napilap. 

Velence nem megfelelő a kerékpározásra. A szűk utcák és az állandó, sűrű gyalogos forgalom akadályozza és veszélyessé is teszi a kerékpározást. Aki biciklivel érkezik, annak kézzel kell vezetnie járművét. Kivételt egyedül a gyerekek jelentenek, de ők is csak bizonyos napszakokban biciklizhetnek” – hangsúlyozta az újságnak Gianni Paganini velencei rendőrparancsnok-helyettes. 

Kerékpárút néhány szigeten már épült és több internetes oldal is kerékpáros túrát javasol Velencében – írta az Il Gazzettino. 

 

Fotó: Tripsite.com

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés