Jön az ország legnagyobb biciklis fesztiválja

2013. július 31. 14:27
Augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendezik a BringaMánia Fesztivált a sástói Adrenalin Parkban: a programok között a Mátra Maraton és a Kékesi Csúcstámadás mellett gyerekversenyek és túrák is szerepelnek. Lesz triál-verseny, de bárki kipróbálhatja magát az Adrenalin Park állomásain is.

A BringaMánia fesztivál első napján, szombat délelőtt a Rose-Velo.hu Kékesi Csúcstámadáson az országúti szakág képviselői tekerik le a Gyöngyös és Kékestető közötti távot. Amatőr bringásokat is várnak a Cross Country Challange sorozatba illeszkedő Mountain Bike Magyar Nagydíjra, a két kilométernél rövidebb pálya a mesterséges tavak feletti fahidakon és a kvadpályák nyomvonalán is áthalad – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

Az augusztus 31-i délutáni gyerekversenyen a korosztályoknak megfelelő pályákon startolhatnak el a 4-14 éves fiatalok. A természetjáró túrák résztvevői Mátraházáig és a Kékes-tetőig is elsétálhatnak szakértő vezetők, erdészek és lovasok társaságában. Ezen a napon kerékpáros konferenciát rendeznek az illetékes szervezetek, hatóságok, minisztériumok és bringás szervezetek képviselőinek részvételével.

Szeptember 1-jén 10 órakor startol a Mátra Maraton: a 90, 60 és 32 kilométeres távok mezőnyei 15 perces különbséggel indulnak. A Dual Trial Mátra Kupán a sziklák között és farönkökből ácsolt mesterséges akadályokon ugrálnak és egyensúlyoznak a résztvevők. Emellett bárki kipróbálhatja magát az Adrenalin Park állomásain, a nyáribobpályától a kalandparkon át az óriáshintáig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában