Pumpát minden kocsmába!

2013. július 19. 10:57

Budavári Dóra
We love Balaton
Állsz a 30 fokban leeresztett biciklikerékkel, vasárnap, mondjuk Balatonkenesén, és sehol a felmentés.

Állsz a 30 fokban leeresztett biciklikerékkel, vasárnap, mondjuk Balatonkenesén, és sehol a felmentés. Egy órás keresgélés után egy strandos trafikos labda-fújásra használt pumpája ideiglenesen megmentett minket, de a gumicsere még hátra volt. Az út során több helyet is végigkérdeztünk, kiderült: a Balatonnál vasárnap biciklit felfújni úgy tűnik jóval nagyobb kihívás, mint garnélarákos rizottót enni, pedig előbbire nagyobb szükség lenne.

Büszkélkedünk a Balatoni Bringakörúttal, hogy mennyire jó, hogy körbe lehet tekerni a tavat, és valóban: végre tényleg normálisan ki van építve, gyönyörű helyeken visz keresztül,  legtöbbször kényelmes, sima aszfaltos az út és van jó pár, kifejezetten a kerékpárosokra építő kedves pihenőhely. Nem hiába indulnak neki tavasztól őszig annyian, hogy például Balatonfüreden egy nyári hétvégén igazi biciklis dugók alakulnak ki. A Balaton első sorban a hétvégékre épít, főleg előszezonban, de józanésszel is belátható, hogy 30 fokban lehet számítani némi biciklis turizmusra.

Mégis, az utunkba eső bicikliszervizeknél a vasárnap a Balaton partján is szünnap volt. Persze néha szegény szerelőknek is pihenniük kell, de hát tessék mondani, miért pont a 12 nyári hétvégén, amikor a biciklisek defektet kapnak, kulacsot vásárolnának, frissítőt kérnének, vagy csak fújnának egy kis levegőt a forró aszfalton lelapult gumikba? Úgy tűnik, hiába a bicikliút és a biciklis turizmus, még mindig a 3-4 településenként felbukkanó benzinkutak a biztos pontok a pórul járt biciklis számára, már ha csak fújni akar, és nem gumibelsőt cserélni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki pumpa nélkül indul kerékpártúrára, olyan, mintha esernyő nélkül menne ki a zuhogó esőbe.

"Persze néha szegény szerelőknek is pihenniük kell, de hát tessék mondani, miért pont" ... amikor hősünk arra jár?

Válaszok:
hátakkor | 2013. július 22. 11:50

Pumpát minden bringára! Meg belsőt!

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2013. július 22. 12:20
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában