Fejre estek

2013. július 18. 9:48

A szerk.
NOL
Ha a rendőröknek sikerült pár ezer kerékpárost távol tartaniuk tegnap a munkába biciklizéstől, annak semmilyen társadalmi haszna nem volt.

Abban nincs vitánk a rendőrséggel, hogy a biciklistáknak is be kell tartaniuk a szabályokat, közlekedjenek a látási és időjárási viszonyoknak megfelelő kerékpáron, és legyenek tekintettel a többiekre az utakon. De a kerékpározás a városok közössége számára számtalan előnyt hozó életmód és szubkultúra, amelyet nem lehet sablonokkal körberajzolni. A csengőt számon kérni és hiányáért büntetni sima kiszúrás, pénzbehajtás.

Ha a rendőröknek sikerült pár ezer kerékpárost távol tartaniuk tegnap a munkába biciklizéstől, annak semmilyen társadalmi haszna nem volt. S egyetlen fejsérülést sem előzött meg. Beszéljünk inkább a sisakról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A múltban egy este éppen, hogy sikerült kikerülnöm egy kivilágítatlan kerékpárost a régi hetesen. Szerencsém volt, hogy a szembejövő vakítása ellenére valahogyan észrevettem. Már ezért az egyért érdemes hinem a gondviselésben.

Ha elütöm, ha árokba megyek, ha összeütközöm a másik szembejövővel, ha kiszállok, és laposra verem - csak én fázhatok rá.

Én csak a gyorsforgalmi úton kerékpározókra haragszom, akik még egyenesen ki is jelentik, hogy őket még rendőr ezért soha sem vegzálta, bezzeg az autósok az öklüket rázzák. Itt ahol én járok, egy pár méterre van a kerékpárút a négysávos mellett és mégis találkozom a 110-es tábla hatálya alatt biciklistákkal, fene a pofájukat. Nem, nem vagyok rá felkészülve, hogy az előttem menő takarásából hirtelen elém kerül egy idióta bringás. Ők meg nem értik.

Ahogy hallom, a gyalogosok is tudnának mesélni a bringások közlekedéséről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés