Azért a fű az úr

2013. július 2. 14:15

Ambrus Balázs
Mandiner
Ha már nagyjából elfogadható kerékpárút épült ki a Balaton északi partján, érdemes lenne azt kerékpározásra alkalmas állapotban tartani.

A Balaton körül összesen 202 km kerékpárút (nagyobbrészt inkább kerékpáros barátnak nevezett út) épült ki, aminek a nyaralók, helyiek és bringás tókerülők is nagyon örülnek. Aszfalt, felfestett útburkolati jelek, közúti forgalomtól elválasztott útpálya; remek.

Az északi parton, a 71-es út mentén halad az a szakasz is, amit még a kétezres évek első felében rendelt meg a Veszprém Megyei Állami Közútkezelő. Gyanítjuk, a fenntartásáról is neki kellene gondoskodni, legalább olyan színvonalon, ahogyan azt a part menti települések teszik. A jól ismert gyökerek okozta felpúposodást láthatóan már szintbe csiszolták pár helyen, ezért gondoljuk úgy, hogy a probléma jelzése talán ez esetben is elindíthat valamit.

Ilyennek kellene lennie

Ábrahámhegy és Badacsonytomaj között tekerve tapasztaltuk, hogy meglehetősen veszélyes útszűkületekkel lepte meg a természet az arra bringázót. A fű fokozatosan rátelepedett az útfelületre, olyannyira, hogy már csak a sávelválasztó vonalon lehet haladni.

Most még klasszikusan közmunkaprogram kompatibilis feladatnak látszik a fűsáv felkaparása. Az első komolyabb megcsúszásos vagy ütközéses baleset után azonban már súlyos kezelői mulasztásnak.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában