Kerékpáros túraútvonalat avattak a Nagyberekben

2013. június 24. 11:30

Mintegy 52,7 kilométer hosszú gyalogos, kerékpáros és nordic walking turista-útvonalakat, turista pihenőházat és kerékpárszállító kisvasút-kocsit avattak szombaton Hende Csaba honvédelmi miniszter részvételével.

Balatonfenyves-Pálmajorban a Nagyberek különösen védett Fehérvízi-lápját is érintő, mintegy 52,7 kilométer hosszú gyalogos, kerékpáros és nordic walking turista-útvonalakat, turista pihenőházat és kerékpárszállító kisvasút-kocsit avattak szombaton Hende Csaba honvédelmi miniszter részvételével. A projekt részeként lehetővé vált a vízitúrázás is a Nagyberek csatornahálózatán kölcsönözhető kajakokkal, kenukkal. A kizárólag vezetővel igénybe vehető szárazföldi és vízi túrútvonalakon eligazító és a Nagyberek élővilágát bemutató információs táblákat helyeztek el, pihenőhelyeket alakítottak ki, és két helyen „kulcsos ház” nyújt lehetőséget hosszabb pihenésre.

Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta: amikor abbahagyta a dohányzást, elkötelezte magát a kerékpározás mellett. Tavaly és idén is Balatonfenyves vendégei voltak katonákkal, és a „Tekerj a sereggel” akciójukban megkerülték a Balatont. Akkor ígérte meg, hogy részt vesz a Nagyberek túraútvonalainak és a balatonfenyvesi kisvasút felújított kerékpárszállító kocsijának avatóünnepségén Pálmajorban, ahová a vendégek egy része kerékpárral érkezett, majd az új szolgáltatásként kerékpárt is szállító kisvasúttal utazott tovább.

A bejegyzés trackback címe: https://kerekpar.mandiner.hu/trackback/9242