Indul a pályázat a 2013-as kerékpárosbarát címekre

2013. június 5. 14:36
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint egyszerűsödik a pályázati eljárás: az adatlapokat online is ki lehet tölteni, és a korábbi években indulóknak nem kell újra beadniuk a már beküldött dokumentumokat, hanem a regisztrációnál kapott kóddal adataikat könnyen csatolhatják új jelentkezésükhöz.

Hetedik alkalommal hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a pályázati eljárás az idén egyszerűsödik – tájékoztatta a tárca kedden az MTI-t. A közlemény szerint az adatlapot internetes felületen is ki lehet tölteni. A korábbi években indulóknak a már megküldött dokumentumokat nem kell ismételten beadniuk, a regisztrációnál kapott kóddal adataikat könnyen csatolhatják új jelentkezésükhöz. A pályázatok beküldési határideje szeptember 30-a. Az eredményhirdetés az év végén várható a négy vállalati és három települési kategóriában. A nyertesek egy évig használhatják a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013”, illetve a „Kerékpárosbarát Település 2013” elnevezést és emblémát.

A közlekedésért is felelős tárca a munkáltatók, valamint az önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A kerékpárosbarát munkahelyek megfelelő biciklitárolási vagy átöltözési lehetőségekről gondoskodnak, több cég támogatja alkalmazottai kerékpárvásárlását. A települések a kerékpárutak építésén túl képzésekkel, szemléletformáló kampányokkal és közlekedésbiztonsági oktatások szervezésével is hozzájárulnak a kerékpáron közlekedők számának további növekedéséhez.

A NFM tavaly kiírt pályázatain 14 település és 24 munkahely nyerte el a kerékpárosbarát címet, a pályázók száma 2011-hez képest több mint kétszeresére nőtt – közölte a tárca.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés