Hetvenhat kilométer kerékpárút épül a Körösök Völgyében

2013. május 24. 12:28
A román-magyar határon átívelő kerékpárút nyomvonala Magyarországon Köröstarcsától indul, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz és Gyula településeket érintve Feketegyarmatnál lépi át a határt, majd Negyzerind, Tőzmiske, Vadász településeken áthaladva éri el Simonyifalvát.

A Körösök Völgyében 76 kilométer hosszú új kerékpárút épül Románia és Magyarország között. A román-magyar határon átívelő projekt engedélyezési tervei EU támogatásból elkészültek – jelentette be a tervezési szakasz lezárását jelző ünnepségen Vass Csaba a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezetének vezetője csütörtökön Békéscsabán. Az egyesület, mint vezető partner a romániai Nagyzerind Önkormányzatával sikeresen pályázott a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretére a kerékpárút tervek elkészítéséhez.

Vass Csaba elmondta: a kerékpárút csaknem 76 kilométer hosszú nyomvonala Magyarországon Köröstarcsától indul, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz és Gyula településeket érintve Feketegyarmatnál lépi át a határt, majd Negyzerind, Tőzmiske, Vadász településeken áthaladva éri el Simonyifalvát. Kiemelte: a projekt célja, hogy a látogatók kerékpáron is be tudják járni a térség turisztikai nevezetességeit, ismerjék meg közvetlenül a helyi természeti és kulturális értékeket.

A tervezés költsége 100 millió forint volt, az elnyert támogatás a költségek 95 százalékát fedezte, a többit a pályázók saját erőből biztosították.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés