Létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió

2013. május 22. 9:32
Elkészült a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javító fejlesztés magyar szakasza. A projekt egy kétnapos kerékpáros népünnepély keretében zárul május 25-26-án, amelyet a Hanság-főcsatornán átívelő új, báró Berg Gusztáv nevét viselő híd közelében tartanak. A fejlesztés egyik eredményeként létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió.

Lezárult a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javító, a magyar oldalon kerékpárút-fejlesztésből álló projekt hazai szakasza, az itteni beruházás egyik legfőbb elemét, a Hansági-főcsatornán átívelő hidat a hétvégén avatják fel – közölte Kapuvár önkormányzata kedden az MTI-vel. A határon átnyúló fejlesztés egy 7,321 millió eurós – 6,223 millió euró erejéig uniós forrásokból fedezett – projekt része. Az osztrák oldalon jövőre fejeződnek be a munkálatok, amelyek elemeként fejlesztik a Fertő menti helyiérdekű vasutat.

A Burgenland tartomány vezetésével benyújtott pályázat magyarországi részese Kapuvár önkormányzata, amely a felhasznált 2,3 millió eurós keretösszeg öt százalékát állta önrészként. Közleményük szerint a magyarországi fejlesztés egyik eredményeként kerékpáros térséggé vált a Nyugat-Rábaköz, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji-természeti szépségei, a Rábaköz népi kismestereinek műhelyei vagy a város közelmúltban megújult történelmi városmagja.

A munkálatok részeként öt kilométeren aszfaltos, nyolcon murvás kerékpárút, valamint két és fél kilométernyi murvás mezőgazdasági út épült. Több már meglévő szakaszon a kerekezőket tájékoztató táblákat helyeztek ki, négy kerékpáros pihenőt és egy gyalogosok, valamint kerekezők számára járható hidat építettek. A projekt egy kétnapos kerékpáros népünnepély keretében zárul május 25-26-án, amelyet a Hanság-főcsatornán átívelő új, báró Berg Gusztáv nevét viselő híd közelében tartanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés