Győrben is lesz közbringa

2013. április 30. 11:51
A tervek szerint 2014 nyarán indulhat el a szolgáltatás, melynek keretében összesen 215 kerékpárt lehet majd bérbe venni a Győr legkülönbözőbb pontjain elhelyezett dokkolóállomásokról.

Jövő nyáron indul a győri bérkerékpárrendszer – jelentette be Fekete Dávid, a város kormánypárti alpolgármestere. Mint mondta, Zalaegerszeggel és a Vasi Volánnal közösen nyertek pályázaton 600 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást. A zalai megyeszékhely és a volántársaság a pénzből – Győrben már működő – közlekedési utastájékoztató rendszert alakít ki, míg a kisalföldi megyeszékhely egy olyan hálózatot, amely egyaránt szolgálja a helyieket, az ott tanuló diákokat és a városba látogató turistákat.

A győri önkormányzat a 150 millió forintos támogatásból városszerte 23 információs pontot és – öt, tíz vagy tizenöt bicikli befogadására alkalmas – kerékpárdokkolót alakít ki, ahol összesen 215 biciklit lehet majd kikölcsönözni, illetve a használat után visszavinni. Az alpolgármester hozzátette: várhatóan egy hónapon belül megkötik a támogatási szerződést, ezt követően írhatják ki a rendszer kialakítására és műkötetésére a közbeszerzési pályázatot. A tervek szerint a próbaüzemet követően, 2014 nyarán indulhat el a szolgáltatás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés