Jön az utolsó budapesti Critical Mass

2013. április 15. 17:39
Utolsó nagy felvonulására készül a budapesti Critical Mass szombaton a XIII. kerületi Szent István park alatti alsó rakpartról indulva. A szervezők szerint a mozgalom elérte a célját, így már nem felvonulásra, hanem a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség.

A résztvevők 15.55-kor indulnak és 16 kilométer megtétele után jutnak el a Városligetbe, ahol bringaemeléssel zárul a demonstráció. A felvonulás előtt kerékpáros napra várja az érdeklődőket a Magyar Kerékpárosklub, 14.45-kor a Carl Lutz rakparton tömegfotózás lesz a Greenpeace szervezésében, a felvonulás után a Deák téri Akváriumban bringás divatbemutatót tartanak a Cyclechic mozgalom rendezésében – olvasható a mozgalom honlapján. A biciklin közlekedők száma a mozgalom indulása, 2004 óta megtízszereződött, csak a Gellért téren napi húszezer biciklista halad át egy-egy melegebb napon – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Mivel egyre többen választják a kerékpáros közlekedést a fővárosban, a mozgalom elérte célját, így most már a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség. Az utolsó Critical Mass központi üzenete ezért az összefogás és a szerveződés szükségessége, a Kerékpárosklub megerősítése és munkájának kiterjesztése kerületi közösségekre, helyi célokra.

A Critical Mass megmozdulást 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napján és szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon - rendezték meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kerékpározást és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése érdekében. Az eddigi 15 akción több százezer bringás vett részt.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na tehát aki azért megy oda, mert szeret bringázni azt úgy fogják beszámolni, hogy le akarja váltani az Orbán kormányt. Jól értettem?
Vagyis egy politika mentes eseményt utólag politikai témává fognak tenni.

Gyere szívem bringázni, majd ott lesz a fotód a címlapon, hogy már a jobboldaliak is le akarják váltani Orbánt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés