Lemond a Kerékpárosklub szakmai vezetéséről László János

2013. március 25. 9:01
Távozik a szervezet szakmai igazgatói posztjáról is a Magyar Kerékpárosklub korábbi elnöke. Elnökségi tagságát egyelőre megtartja, de a jövőben nem kíván részt venni az MK munkájában. László János döntését az elmúlt három hónap tapasztalataival indokolta: úgy érzi, személye akadállyá vált.

Az elnöki poszt után a Magyar Kerékpárosklub szakami igazgatói posztjáról is távozik László János, a jövőben nem kíván részt venni a szervezet munkájában, az elnökségi tagságát azonban megtartja, önkéntesként pedig továbbra is segíti a Kerékpárosklubot.

László János az Magyar Kerékpárosklub weboldalán indokolta meg döntését. Felidézte: azért mondott le a szervezet elnöki posztjáról, mert úgy ítélte meg, hogy más típusú vezetésre van szükség, de akkor még úgy gondolta, hogy a szakmai munkát tovább tudja vinni. Ám az elmúlt három hónapban kiderült számára, hogy a vezetés más utat akar járni, nem érvényesülnek azok az elvek, amelyek korábban őt vezették. Az elnökségben alapelvekben sem jutottak közös nevezőre, a helyzet pedig az ő munkájára is hatással volt. 

Mivel a Magyar Kerékpárosklub még nem érte el a célját, ezért László János szerint tovább kell dolgozni. Ugyanakkor úgy látja, hogy ebben a személye akadályt jelent. „Nem lehetek biztos abban, hogy csak az az út a jól járható, amit én kijelöltem. Nem várhatom el másoktól, hogy úgy gondolkodjanak, mint én. A »gyerek« felnőtt, szabadjára kell engedni, és már csak abban bízhatok, hogy az eddigi nevelésem valami maradandó nyomot csak hagyott benne. Ezért lépek még jobban hátra” – fogalmazott László János a lemondását indokló közleményében.

László János egyelőre önkéntesként folytatja tevékenységét, az elnökségben betöltendő jövőbeni szerepéről pedig a tagság véleménye alapján dönt majd.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában