Segítsetek megszervezni az utolsó Critical Mass Budapestet!

2013. március 21. 9:11

Critical Mass Hungary
Facebook
A Critical Mass 2004 óta több tízezresre dagadt, a világ legnagyobbja lett, elsősorban a felvonulások előtt azóta is összegyűlő 50-100 önkéntesnek köszönhetően.

„2004 augusztusában 30 bringásfutár és városi biciklista a Gödör lépcsőjén gyűlt össze, hogy egy 3-400 fős biciklis felvonulás szervezésével megmutassák, az autómentes napon nem csak autózni lehet Budapesten. Mindenki ott segített ahol tudott. Volt akinek újságíró ismerőse volt, másnak jól rajzoló haverja, akinek a nyomdász ismerőse a megrendelt nyomdai munkák levágandó széleire nyomta a Critical Mass Budapest első szórólapjait. Felosztottuk a várost magunk között. Mindenki a saját törzshelyén terítette a szórólapokat, legyen az kocsma vagy egyetem, plusz mindenki bevállalta a saját kerülete bicikliboltosainak meggyőzését is. 3 hét alatt Budapest még kevés bringása között úgy elterjedt a felvonulás híre, hogy a várt tömeg tízszerese érkezett a Hősök teréhez. A Critical Mass azóta több tízezresre dagadt, a világ legnagyobbja lett, elsősorban a felvonulások előtt azóta is összegyűlő 50-100 önkéntesnek köszönhetően.

Az utolsó CM szervezői gyűlését március 27-én, szerdán 18 órakor tartjuk a belvárosban. Segíts most te is pár feladat elvállalásával, hogy az utolsó Critical Mass demonstráció legyen az LEGNAGYOBB. Sajnos szerdára visszajön a tél, így nem tudunk szabadtéren találkozni. Amint megtaláljuk a megfelelő belvárosi fedett gyülekezőhelyet, megírjuk, de addig is jelöljétek be ha jöttök, és hívjatok másokat is. Ha bringával érkeztek, már olyan bringasávokon tehetitek, amiről 2004-ben még nem is álmodtunk, és amíg odatekertek, 1 fokban is 2-3x annyi bringást fogtok látni, mint akkor nyáron. A kritikus tömeg már ők, mi pedig a tavaszi felvonuláson ünnepelhetjük, hogy Budapesten már visszafordíthatatlan a láncreakció. Segítsetek megszervezni az utolsó Critical Mass Budapestet!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában