Kerékpáros úthálózatot alakítanak ki a balatonföldvári kistérségben

2013. február 25. 17:37
Kerékpáros túrázóknak alakítanak ki úthálózatot annak a turisztikai fejlesztési programnak a keretében, amelynek tavasszal kezdődő megvalósítására 181 millió forintos uniós támogatást nyert a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás.

Ernyes Ervin, a projektgazda képviselője hétfőn az MTI-nek azt is elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjában turisztikai attrakciófejlesztésre elnyert összegről heteken belül aláírják a támogatási szerződést, ezután kezdődhet a kivitelezés. A Szántódtól Balatonszemesig terjedő dél-balatoni kistérség a projekt megvalósításával szeretné saját látnivalóira felhívni a figyelmet, és új szolgáltatások létrehozásával további élményekkel gazdagítani kínálatát a balatoni biciklikörúthoz kapcsolódva.

A projekt fő elemeként 1,1 kilométeres új kerékpárút épül a szántódi révtől Szántódpusztáig, ez egyben kapcsolódik egy tihanyi kerékpáros projekthez. Balatonszemesen és Balatonföldváron információs és szolgáltató pontok létesülnek, ahol a biciklitárolás és szervízelés mellett túra- és elektromos bicikliket is lehet majd bérelni. A fejlesztések részeként több mint kétszáz kilométernyi, változó nehézségű túraútvonal létesül, részben a régi utak újratáblázásával és jelölésével, részben új utak létesítésével. Pihenőhelyek és szolgáltató pontok épülnek a térség több településén, Balatonföldváron, Kőröshegyen, Kötcsén, és Szólád több helyszínén, köztük az Európa-díjas löszpincesornál. Telekiben egy ugyancsak uniós támogatással megvalósult fejlesztéshez kapcsolódva létesül kerékpárosbarát megállóhely és gyermekjátszótér.

A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezete által koordinált projekt célja, hogy a térségben a kerékpáros túraútvonalra telepítve olyan szolgáltatói hálózat alakuljon ki, amelynek mentén a kerékpárosok mellett a bakancsos túrázók, nordic walkingozók (síjárók), a bor, a gasztronómia, és a lovaglás szerelmesei is jól érezhetik magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában