Felmatricázzák a regisztrált bicikliket Kecskeméten

2013. február 7. 14:54
Kibővítették Kecskeméten a 2009 óta működő kerékpár-regisztrációs programot: az idén már sorszámozott matrica is jár a bejegyzett bringákhoz, amik a vázra ragasztva messziről jelzik a potenciális tolvajok számára, hogy a biciklit regisztrálták a rendőrségen.

2009-ben indította el kerékpár-regisztráció programját a kecskeméti rendőrség, melynek keretében a helyi bicikli-tulajdonosok regisztráltathatják személyes adataikat, illetve a kerékpárjuk típusát és alvázszámát, a bringáról pedig fotót is készítenek. Eddig 700-an éltek a lehetőséggel.

A program most egy kecskeméti önkormányzati képviselő, Lévai Jánosné kezdeményezésére kibővült: idén már egy sorszámmal ellátott matricát is kapnak a regisztrálók, melyeket a kerékpárok vázára ragasztva messziről jelzi, hogy azt regisztrálták a rendőrségen, így azt nagyobb biztonságban tudhatja a tulajdonos.

A matricát nem csak az új, hanem a korábban regisztrálók is megkaphatják, ha biciklijükkel és a regisztrációs lappal felkeresik a kecskeméti rendőrséget. További részletek a rendőrség oldalán olvashatóak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés