Megkerült a Mandiner.kerékpárra feltöltött lopott bicikli

2012. december 7. 13:09
A komáromi vasútállomásról lopták el olvasónk barátnőjének kerékpárját, az adatokat feltöltötte lopott kerékpárokkal foglalkozó adatbázisunkba. Később ugyanott akarta eladni neki a KTM Life Country-t a valószínűsíthető tolvaj, aki a Mandiner.kerékpárról lopott képpel árulta a biciklit az interneten.

2012. október 27-én éjjel elloptak egy KTM Life Country női trekking kerékpárt a komáromi vasútállomásról. A sárga és lila színű bicikli egy sodronyzárral volt lezárva. Tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen, és feltöltötte az adatait a Mandiner.kerékpár lopott kerékpár adatbázisába

A tulajdonos hamarosan arról értesített minket, hogy meglett a kerékpár. Hogy hogyan? Így: „Aki árulta (és nagy valószínűséggel lopta) a bringát, lusta volt lefotózni. Egyszerűen beírta a keresőbe a nevét. A Mandiner volt az első oldal, ahol fotó jelent meg a bringáról. A szöveget a fotó mellett nem olvashatta az illető, mert egyszerűen leszedte a képet, és volt olyan idióta, hogy egyenesen feltöltötte az Apródra, Vaterára és a Jófogásra.

Ezen az oldalon jelentkeztünk be, mint vevők, és az amatőr tolvajjal a komáromi vasútállomásra beszéltem meg a vásárlás helyszínét. Szinte mesébe illő volt a történet, mert belement. Miután megérkezett a bringával pontosan arra helyre, ahonnan azt anno ellopta, azonnal felajánlotta, hogy kerüljek vele egyet. A tesztkör még mindig tart – egyszerűen hazatekertem minden szó nélkül.

Őszintén szólva, ha nem védték volna őt ugyanolyan törvények, mint a rendes, becsületes polgártársainkat, akkor a helyszínen kitaposom a belét. De mivel jogismerő ember vagyok, ezért jól tudom, hogy még a fenyegetésért is büntetés járhat. Úgy döntöttem, okosan veszek revansot a tolvajon.

Mivel a nyomozásba a rendőröket nem akartam belevonni, ezért egy szinten megakadtam. De még így is többet bírtam kinyomozni, mint a hatóság. Sikerült eljutnom olyan információkig, miszerint a MÁV dolgozói vagy dolgozója lehet érintett a komáromi vasútállomásokon történt lopásokban.”

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tedd fel hozzánk is, hátha (ha videó is van, még jobb):
http://kerekpar.mandiner.hu/lo..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés