LMP javaslat: kerékpártárolók épülnek Józsefvárosban

2012. november 6. 9:02

Jakabfy Tamás
LMP 6-7-8. kerület
A Polgármesteri Hivatal épületében sincs kerékpártároló, és a biztonsági őrség néha elég morcosan áll hozzá, ha a kerékpárom tárolásáról érdeklődöm. A többi önkormányzati intézmény környékén sem lényegesen jobb a helyzet.

„A József utca 27., és a Vajdahunyad utca 9. alatti önkormányzati telkeken eddig a Polgármesteri hivatal, az önkormányzati intézmények és a rendőrkapitányság dolgozói ingyen parkolhattak. A nemzeti vagyonról szóló törvény szerint a nemzeti vagyon ingyenesen kizárólag közfeladat ellátása céljából adható használatba, és a dolgozók autóinak tárolása nem közfeladat, tehát a díjmentes parkolás tovább nem volt biztosítható.

A polgármester szeptemberben azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy ezeket a parkolóhelyeket a dolgozóknak a továbbiakban is kedvezménnyel biztosítsák.

A javaslat tárgyalásakor felhívtam a figyelmet arra az áldatlan helyzetre, hogy azoknak a dolgozóknak egyáltalán nem adottak a feltételek, akik a legolcsóbb üzemeltetésű és tárolási költségű járművel, kerékpárral járnának dolgozni. És mindenki más is kénytelen közlekedési táblákhoz, lámpaoszolopokhoz rögzíteni a kerékpárját, aki az intézményeinket azzal közelítené meg.

Többek között a Polgármesteri Hivatal és az okmányiroda épületében és környékén sincs kerékpártároló, és a biztonsági őrség néha elég morcosan áll hozzá, ha a kerékpárom tárolásáról érdeklődöm, mint ezt pár alkalommal már megtapasztaltam. A többi önkormányzati intézmény környékén sem lényegesen jobb a helyzet, kerékpártárolók általában csak unió által támogatott beruházások kötelező elemeként épültek.

Az LMP képviselőjeként javasoltam, telepítsenek kerékpártárolókat az hivatali épületekbe, illetve azok közelébe. A polgármester a javaslatot befogadta azzal, hogy az önkormányzati intézmények közelében megvizsgálják a kerékpártárolók kialakításának lehetőségét. A beruházás fedezetét a parkolókból származó kedvezményes bérleti díj-bevétel adja.

A város mindenképp nyer: ha ingyenes parkolás hiányában kevesebb dolgozó jár autóval, akkor a kisebb dugók, alacsonyabb légszennyezés és zaj miatt, ha így is sokan jönnek, akkor kerékpáros szempontból fejlődik, vonzóbbá téve másoknak az autók otthon hagyását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés