Esztergomi az év veterán kerékpárja

2012. szeptember 21. 15:08

Egy 1939-es Weiss Manfred gyártmányú, Csoda típusú kerékpár nyerte a Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeuma által hirdetett pályázaton az Év Veterán Kerékpárja díjat.

2012. szeptember 21. 15:08

Egy 1939-es Weiss Manfred gyártmányú, Csoda típusú kerékpár nyerte az Év Veterán Kerékpárja díjat, amelyre az interneten lehetett szavazni a Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeumának oldalán. A versenyre 20 induló jelentkezett, képekkel és szöveggel bemutatva kétkerekűjét. A szavazásban részt vevő kerékpárok között voltak helyreállított, eredeti állapotukban tündöklő gépek, de akadtak olyanok is amelyek még a gyári festést, csíkozást viselték magukon. A járművekre összesen 429 egyéni szavazat érkezett, ebből 262 a Csodát jelölte meg a legszebbnek. A díjat szombaton Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban adják a kerékpár tulajdonosának, Móringer Lajosnak.

Minden eredeti rajta, a fényezés, a matricák, a nyaktábla, a csengő, a macskaszem, a kerekek, a fék. A hátsó Torpedó agyban látszik az 1939-es évszám. Az összes kerék és küllő eredeti, minden egyes láncszemben benne van a WM. A fehér színű keménygumi pedálba is bele van nyomva a WM, a lánckerék Csoda feliratú” – írta a díjra jelentkezve járművéről egy évvel fiatalabb, 72 éves tulajdonos, aki naponta használja a kerékpárt Esztergomban és környékén, akár 30-50 kilométeres távokra.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik