Elmarad az őszi Critical Mass

2012. szeptember 5. 12:55
A criticalmass.hu-n megjelent írásában a Critcal Mass két főszervezője, Kürti Gábor és Sinka Károly bejelentették, hogy elmarad az őszi budapesti kerékpáros felvonulás, valamint azt is, hogy a jövő tavasszal az utolsó Critical Mass-t rendezik meg.

Sajnos a szokásos őszi nagy Critical Mass elmarad” – jelentette be a criticalmass.hu-n megjelent írásában a kerékpáros felvonulás két főszervezője, Kürti Gábor és Sinka Károly. Mint írták, elkezdték a felkészülést az őszi CM-re, de végül úgy döntöttek, hogy mégsem rendezik azt meg. Indoklásuk szerint már nem a felvonulás miatt ülnek kerékpárra az emberek.

Arról is írtak, hogy míg a Critical Mass kiürült, a bringások érdekvédelmi szervezete, a Magyar Kerékpárosklub „haldoklik”. Célul tűzték ki éppen ezért, hogy megpróbálják elmagyarázni azt, hogy „a kerékpározás terjedésének hosszú távú fenntartásához már elsősorban nem Kritikus Tömegre, hanem szakmai munkára van szükség, és ennek hiányában mi feleslegesek vagyunk” – fogalmaztak. Éppen ezért szeretnék közösségivé tenni a Kerékpárosklub finanszírozását.

A két főszervező írásából kiderül az is, hogy nem csak az őszi Critical Mass marad el, hanem a jelenlegi formájában a jövő tavaszi lesz az utolsó fővárosi kerékpáros felvonulás.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondoltam, hogy ha a biciKliseknek valamiért fizetni kell, az rögtön büdös lesz. :) Ingyen közút, járda és buszsáv használathoz van eszük, meg észnélkül tekerni át a piroson, de hogy beszállni a kerékpárutak finanszírozásába, meg még mit nem! Mert nekik is csak "jár", meg joguk van, de kötelesség nehogy társuljon már hozzá!
Felháborító!

Aki meg élhető várost akar, az üljön át robogóra, de ne csalinkázzon az alsó rakparton a 70-el közlekedő autósok között 30-al! Vagy még elköltözhet falura, ott tiszta a levegő és tekerhet is mások akadályozása nélkül!

De a legjobb megoldás a biciklis rendszám, jogosítvány (hát ha végre lesz fogalmuk a kreszről is) és kötelező biztosítás lenne!

Ki beszélt itt a kerékpárút finanszírozásáról? Te mit és milyen arányban és hogyan fizettetnél a biciklistákkal?

http://kerekagy.blog.hu/2012/0..

"Nagyon klassz volt a trendi, civil példaként emlegetett, nemzetközileg is csodált mozgalmár szerepben tetszelegni. Eközben viszont nem vettük észre, hogy magára hagytuk a Kerékpárosklubot, mint egy oviban felejtett gyereket, szervezeti és pénzügyi problémáival együtt."

Utolsó kérdésedre lásd az előző kommentem utolsó mondatát. Esetleg meg lehet toldani útdíjjal is. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában