Kerékpártolvajokat fogtak Zalaegerszegen

2012. július 31. 8:49
Csaknem harminc kerékpár ellopását ismerte el eddig az a két férfi, akit a zalaegerszegi rendőrök vettek őrizetbe a napokban.

Május vége óta több olyan bejelentés érkezett a zalaegerszegi rendőrkapitányságra, amely szerint közterületről tűntek el kerékpárok. Több esetben kisebb értékű, lezáratlan járműveket vittek el, és főként forgalmas helyekről, a vasútállomás, a kórház, valamint nagyobb üzletek és áruházak környékéről. A szálak egy 56 éves hajléktalan férfihoz vezettek, őt a múlt héten fogták el és vették őrizetbe Zalaegerszegen. Tizenegy kerékpár ellopását vallotta be.

Lezárt kerékpárok eltulajdonítása miatt is sorozatban érkeztek bejelentések a rendőrségre, leginkább a könyvtár, a piac, a Platán sor, illetve a Landor-hegy környékéről. Egy lakossági bejelentés nyomán a zalaegerszegi nyomozók szombat este ellenőriztek egy kerékpáros férfit, aki a gyanú szerint nem sokkal korábban egy üzlet elől lopta el a járművet. A rendőrök a 39 éves helybeli férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A két férfi 29 kerékpár eltulajdonítását ismerte be, de a rendőrök csak hármat találtak meg náluk, ezeket azóta visszaadták tulajdonosaiknak. A rendőrök olyan sértettek jelentkezésére is számítanak, akik eddig nem tettek bejelentést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés