Kerékpárra ültetnék a közszolgákat

2012. július 31. 11:52
A kerékpározást népszerűsítő kezdeményezést hirdetett meg Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a kormányhivatalok, a minisztériumok és az állami hivatalok dolgozóinak.

Tarnai Richárd sajtótájékoztatóján közölte: a Két keréken a hivatalba elnevezésű program célja, hogy ösztönözzék a kerékpáros közlekedésre a hivatali dolgozókat, emellett pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy egy tároló létesítése mindössze néhány tízezer forintba kerül. Hozzátette, hogy a kerékpáros vagy rolleres közlekedés nemcsak az egészséges életmód miatt fontos, hanem enyhíti a belváros közlekedési gondjait is.    

A Pest megyei kormánymegbízott – aki kerékpárral érkezett – a kezdeményezés népszerűsítéséhez a rollerrel érkező Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár támogatását kérte, akinek egy felhívást nyújtott át. Az államtitkár a rendezvényen ugyancsak kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy többen közlekedjenek kerékpárral, jelezve, ez hozzájárul az egészségmegőrzéshez és a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez. Illés bejelentette azt is: szorgalmazza, hogy helyezzenek el a Parlament és a Képviselői Irodaház előtt 250-300 kerékpárt, amelyeket a képviselők és az Országgyűlés munkatársai egy kóddal használhatnának.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés