Ha esik az eső, akkor biciklivel megyek

2012. július 24. 18:52
Kisember
Kisember blogja
Nekiindultam a szemerkélő esőben és 10-12 perc alatt ott is voltam. Visszafelé az esőkabátom a csomagtartón pihent: a nap sütött és én rendkívül elégedett voltam a döntésemmel.

A napokban új értelmet nyert a mondás. Történt ugyanis, hogy a Blaha Lujza tértől el kellett jutnom a Szugló utcába. Kinéztem az ablakon, láttam esik. Affenébe – gondoltam rosszkedvűen -, biciklivel akartam menni, most mehetek busszal. Aztán eszembe jutott, hogy a busz teli lesz ázott szagú emberekkel, akikhez semmi hangulatom. Akkor autóval megyek – döntöttem el, aztán beugrott, hogy ha esik, mindig nagy a dugó, a Szugló utcába csak kerülővel tudok menni, mert le van zárva a Baross tér. Rossz hangulatom lett, bár volt időm, semmi kedvem nem volt araszolni a dugóban, esőben még a levegő is büdösebbnek tűnik.

Akkor bringával megyek! –csapott belém a felismerés. És tényleg, ez a legjobb megoldás. Forgalom alig, a Thököly úton esőrangú biciklisáv, onnan egy ugrás a töltés mellett a cél. Nekiindultam a szemerkélő esőben és 10-12 perc alatt ott is voltam. Visszafelé az esőkabátom a csomagtartón pihent: a nap sütött és én rendkívül elégedett voltam a döntésemmel.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés