BringaKút nyílt az Erzsébet téren

2012. július 6. 15:00
A MOL bringaProgramjának keretében bringaKút elnevezéssel ingyenes szervizt alakítottak ki az Erzsébet téri Akvárium Klubnál. Szintén a program részeként bringaMentők tevékenykednek majd a nagyobb fesztiválokon, illetve hétvégente Tihanynál is. Létrehoztak egy kerékpárosoknak szóló mobilalkalmazást is.

Csütörtökön bemutatták a MOL bringaProgramját. Ennek egyik részeként októberig minden nap 12 és 24 óra között a többi között láncolajozással, váltóbeállítással és általános szakmai tanácsadással várják a kerékpárosokat a bringaKútnak elnevezett helyen az Erzsébet téri Akvárium Klubnál. A VOLT-on, a Balaton Soundon, a Szigeten is bringaMentő szolgáltatás várja a bicikliseket, ahol szükség esetén szervizzel és szaktanácsadással is segítik a kerékpárosokat. Hasonló szolgáltatást nyújtanak majd a Tihany melletti kerékpárúton hétvégenként 10 és 18 óra között. A fesztiválokra biciklikölcsönzőket és tárolókat is telepítenek.

A program idei újdonsága az a mobilalkalmazás, amely térképen jelzi a kerékpárosok által megtett útvonal fontosabb adatait, ezen túlmenően pedig segít összegyűjteni a minőségi túraútvonalakat, és megosztani az azokkal kapcsolatos tapasztalatokat a többi biciklissel. Az applikáció Android és iOS operációs rendszereken működik, leölthető a Google Playből és az Apple App Store-jából.

A program alapjait a MOL 125 benzinkútján tavaly áprilisban megnyitott bringaPontok jelentik, ahol a kerékpározáshoz szükséges alapvető eszközök, szerszámkészlet, egyes helyeken biciklimosó és pihenő is rendelkezésére áll.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában