KRESZ ismeretet már az óvodától!

2012. június 26. 15:26
Meglátó
Meglátó blogja
Nem azt mondom, hogy KRESZ vizsgát mindenkinek, de a közlekedési alapszabályok minimum ismeretét elvárhatóvá kellene tenni bringásnak, gyalogosnak, polgárnak egyaránt.

Most, hogy eljött a nyár, a vakáció és szabadságok ideje, nagyságrendileg többen ülnek bringára minden korosztályból és így egyre szembetűnőbb, hogy sokan nincsenek tisztában az alapvető közlekedési, uram'bocsá udvariassági szabályokkal sem. (...)

Valamikor réges-régen, még az ánti világban már az óvodában és az általános iskolában is volt alap KRESZ ismereti óra. Emlékeim szerint havi(?), heti(?) rendszerességgel a helyi rendőrség valamely erre kijelölt munkatársa közreműködésével az intézmény udvarán, esetleg erre kialakított KRESZ »parkban« adott útmutatást a szabályos közlekedés alapjainak elsajátításához.

Nem azt mondom, hogy KRESZ vizsgát mindenkinek, de a közlekedési alapszabályok minimum ismeretét elvárhatóvá kellene tenni bringásnak, gyalogosnak, polgárnak egyaránt. Régi tapasztalat, hogy ezt szinte bárki képes alapfokon elsajátítani.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában