PaNaNet: Kerékpártúra a Nyugat-Dunántúlon és Burgenlandban

2012. június 13. 9:01
A június 25-30. közötti hatnapos kerékpártúrán a résztvevők a Fertő-táj Világörökség településein átkerekezve csodálhatják meg a természet és az épített környezet harmóniáját.

A Nyugat-Dunántúl és Burgenland védett természeti területeinek értékeire hívja fel a természetbarátok figyelmét egy kerékpártúra, amelyre június 25-30. között kerül sor a PaNaNet elnevezésű, magyar-osztrák határon átnyúló európai uniós projekt keretében. A túra résztvevői az osztrák-magyar határtérség négy nemzeti parkjának és natúrparkjainak egyedülálló ökoturisztikai kínálatát ismerhetik meg. 

A túra közös evezéssel indul a Lajtán és a Mura menti Kerkaszentkirályon ér célba. A résztvevők út közben megismerhetik a nemzeti- és natúrparkok látnivalóit. Emellett tájékozódhatnak a határon átnyúló uniós projekt már megvalósult ökoturisztikai fejlesztéseiről. A PaNaNet projekt célja az osztrák-magyar határtérség nemzeti- és natúrparkjainak hálózatba szervezése, ökoturisztikai kínálatuk összekapcsolása.

A hatnapos túra során a résztvevők a Fertő-táj Világörökség településein átkerekvezve csodálhatják meg a természet és az épített környezet harmóniáját. A Mária úton zarándokkapu szentelésének lehetnek részesei, a Lánzséri hegyekben a kelták nyomában barangolnak, a lékai vár padlásán denevérek mozgását figyelhetik meg. A Pinka völgyében „határélményekben” lesz részük. A Rábán kenuba szállnak és az Őrség erdein keresztül tekerve érkeznek meg a Kerka völgyébe, s gurulnak le a Mura folyóhoz. 

A programon részt vesznek a PaNaNet projekt partnerei, a szervezők ezen túl számítanak a szakmai szervezetek, a natúrparkok és a civil szervezetek képviselőire. A napi szakaszokon a térség érdeklődő lakói vezetett kerékpártúra keretében fedezhetik fel a természetvédelmi területek értékeit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában