Kerékpározz okosan!

2012. május 23. 13:38
antitézis
Élj tudatosan!
A szabálytalanságokért kiszabható pénzbírságon túl, a fokozott balesetveszély miatt a testi épségüket is kockáztatják a gondatlanok.

Szerencsére egyre jobban terjed a kerékpárhasználat. A magas üzemanyag árak, a romló színvonalú és drága tömegközlekedés, a biciklik trendivé válása, a lazasága, valamint a mozgás öröme miatt egyre többen, egyre többet használják.

A kerékpáros kultúra sajnos azonban még gyerekcipőben jár nálunk. Nem divat, sőt egyenesen ciki adni a biztonságra, és betartani a közlekedés szabályait. A kerékpár viszont nem játékszer, hanem jármű. A gyalogláshoz képest többlet jogokat és többlet kötelességeket jelent! Ezekről azonban nem tudnak a biciklisták. Honnan is tudnának? Azok számára, akik nem jártak még KRESZ-tanfolyamra, legtöbbször teljesen ismeretlen a közlekedés szabályrendszere. Akik vettek már részt rajta, azoknak pedig csak a motoros/autós vizsgán való átcsusszanáshoz szükséges információkat adták át oktatóik, de a KRESZ-t, vagy az egyéb közlekedésről szóló jogszabályok tartalmát alaposabban még ők sem ismerik, így a kerékpározásra vonatkozó részeket sem.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában