Ha mindenki az úton tekerne

2012. május 18. 18:30

Sajátzsíron
Saját zsíron
Minél többen tekerünk az úton, annál nagyobb biztonságban leszünk. Amíg viszont mindenki a járdára menekül, az autósok győznek.

 

Kezdeném azzal, hogy én megértem, hogy sokan félnek az utakon. Alapszabály, hogy minél nagyobb a sebességkülönbség, tehát minél lassabb a bringás és nagyobb a sebességkorlát, annál többször történnek atrocitások. Nem kellemes, amikor az ember mellett centikre megy el egy autó/busz/kisteher 20-30-40 km/h vagy még nagyobb sebességkülönbséggel. Most nem megyek abba bele, hogy egy átlag gyalog 4 km/h-val halad, egy átlag járdázó pedig 20-szal, ami ugye 5x-ös különbség, nahde ez most mellékes. Ami fontosabb lenne, hogy minden járdázó megértse, hogy ha az a 4-5 bringás, aki a járdát választotta amíg én elhaladtam az úton tekert volna, akkor nem én vagyok az egyetlen »akadály« és lehet a végén még hozzászoknának az erre autózók a bringások látványához az úton és jobban figyelnének.

Safety in numbers. Azaz minél többen tekerünk az úton, annál nagyobb biztonságban leszünk. Amíg viszont mindenki a járdára menekül az autósok győznek.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában